°C 0

Prevencija u zajednici: Stigli rezultati istraživanja

15.05.2018.

Vana Pocrnjić

Ovog četvrtka, 17. svibnja u prostorijama Centra za kulturu Jastrebarsko u organizaciji Udruge roditelja „Korak po korak“ održat će se okrugli stol na kojem će se predstaviti rezultati istraživanja projekta Prevencija u zajednici, odnosno o potrebama i problemima s kojima se građani, a prvenstveno djeca, susreću u svakodnevnom životu na razini zajednice s početkom u 18 sati.

Naime, u istraživanju su sudjelovali učenici 6.-ih i 8.-ih razreda Osnovne škole Ljubo Babić te 2. i 4. razreda Srednje škole Jastrebarsko, odnosno ukupno 240 učenika u dobi od 11 do 19 godina.

Rezultati istraživanja vezani za rizične čimbenike koji doprinose zloporabi sredstava ovisnosti te rizičnih ponašanjima mladih na području grada Jastrebarskog,a mogu se grupirati u nekoliko skupina kao što su vršnjačko nasilje, društvene mreže, nasilje u partnerskim vezama, igre na sreću, suicidalnost, korištenje sredstava ovisnosti, rizični čimbenici u zajednici.

Kroz projekt se surađuje sa stručnim suradnicama s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koje imaju značajno iskustvo u provedbi istraživanja u ovom području, a ovo istraživanje odobreno je te verificirano od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Ulaz je slobodan, a stručne osobe ovom će prilikom pokušati građanima odgovoriti na sva postavljena pitanja, što je prvenstveno i cilj ovog okruglog stola.

(Foto:Grad Jastrebarsko)