°C 13

Promijenjene granice Jaske i Samobora

13.02.2018.

Maja Ivčić

Gradonačelnici Jastrebarskog i Samobora sporazumno su utvrdili granice na dijelu katastarskih općina Šipački Breg i Sveta Jana. Odluke o novim granicama usvojila su prethodno gradska vijeća ovih dvaju susjednih gradova kako bi se stvorili uvjeti za poboljšanje komunalne infrastrukture na tom području, posebice za održavanje i izgradnju nerazvrstanih cesta.

Radi se o utvrđivanju granice na dijelu katastarskih općina Šipački Breg i Sveta Jana, točnije području izvorišta Gornja Draga I i području nerazvrstane ceste Draga Svetojanska – Japetić.

Ukupna površina otpisa površine iz katastarske općine Šipački Breg, koja je administrativno u sastavu Grada Samobora, te pripisa u katastarskoj općini Sveta Jana, koja je administrativno u sastavu Grada Jastrebarskog, iznosi približno 10 500 m2, dok ukupna površina otpisa površine iz katastarske općine Sveta Jana te pripisa u katastarsku općinu Šipački Breg iznosi 8 856 m2.

Iz Grada Jastrebarskog istaknuli su kako će ovakav potez direktno utjecati na projekt izgradnje prometnice do izletišta na Japetiću za koje već postoje planovi.

(foto: Grad Samobor)