°C 12

PŠ Plešivica dobila oznaku kvalitete

07.09.2017.

majai

Učenici i učiteljice Područne škole Plešivica nagrađeni su oznakom kvalitete za projekt „Lets be e citizens“ u kojem su sudjelovali prošle školske godine. Oznaka kvalitete je konkretno priznanje učiteljima, učenicima i školama za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima.

Za učenike je ovo svakako poticaj i nagrada za uloženi trud, a školi javno priznanje za predanost, kvalitetu i otvorenost prema suradnji na europskoj razini.

-Posebno smo ponosni na e-slikovnicu koju su napisali i ilustrirali učenici iz pet različitih država Hrvatske, Španjolske, Italije, Srbije i Grčke iz 7 razrednih odjela, različitih dobnih skupina, od predškolaca do 6. razreda osnovne škole – istaknuli su iz škole.

-Slikovnica govori o neobičnom računalnom virusu koji svijet mijenja nabolje. Govori i o digitalnom građanstvu te kako smo tehnologiju iskoristili za suradnju i stvaranje novih sadržaja, kreativno pisanje i ilustriranje dijelova priče. Učenici su doista uživali, osobito u snimanju svojih glasova i slušanju djece izvornih govornika iz različitih zemalja-dodali su.

Slikovnicu za koju su nagrađeni možete pogledati ovdje.

(izvor: OŠ Ljubo Babić)