°C 18

Pune ruke posla za jaskanske plavce: Zaredale se krađe, provale, prijevare, oštećenja kuća, verbalni sukobi…

12.09.2019.

Petar Brnada

Službenici Policijske postaje Jastrebarsko u posljednja su dva dana zatrpani dojavama o raznoraznim incidentima na širem području grada.

Naime, od 10. do 12. rujna zaprimili su dojavu o oštećenju vrata na kući u mjestu Tupčina, prijavu o krađi motorne pile iz podruma u mjestu Izimje, dojavu o narušavanju javnog reda i mira u mjestu Gornja Zdenčina, gdje je došlo do verbalnog sukoba između muškarca i žene te dojavu o pronalasku puščanog streljiva prilikom čišćenja štale u mjestu Mirkopolje, a koje je izuzeto.

Od 11. do 12 rujna, jaskanska policija zaprimila je prijavu o krađi raznih predmeta i novca iz kuće u mjestu Donja Reka te dojavu o prijevari u mjestu Donja Zdenčina od strane muškarca koji je primio predujam, a nije izvršio dogovorene radove. Iz kuće u mjestu Donja Reka nepoznati počinitelj otuđio je novac, nakit i drugo, oštetivši 33-godišnjakinju i 35-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Uz to, policijski službenici izvršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim muškarcem radi osnovane sumnje da je isti počinilo kazneno djelo krađe, na postajnom području PP Jastrebarsko, a protiv istog nadležnom ODO podnijeta je kaznena prijava, dodali su iz PP Jastrebarsko.