°C 0

Raspušten GO HDZ-a: Pavlaković dao ostavku!

16.02.2018.

Maja Ivčić

Miljenko Pavlaković podnio je ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Jastrebarsko te će se uskoro održati unutarstranački izbori.

-Gradski odbor je na svojoj sjednici 15. veljače donio odluku o svojem raspuštanju kako bi se u narednim mjesecima mogli održati unutarstranački izbori – izvijestili su u svom priopćenju iz jaskanskog HDZ-a.

Miljenko Pavlaković u GO HDZ-a je od samog njegova osnutka, od sredine 1992. godine bio je tajnik stranke do 2007. godine kada preuzima dužnost predsjednika. Na lokalnim izborima 2013. bio je i kandidat za gradonačelnika Jastrebarskog.

Kao glavne razloge odlaska Pavlaković navodi da je došlo vrijeme da se na čelu stranke afirmira netko drugi, osoba koja bi danas sutra mogla preuzeti i dužnost čelnog čovjeka Grada Jastrebarskog.

-HDZ je pojedinačno najjača politička stranka u Jastrebarskom, na izborima ostvarujemo 35% glasova na svim razinama, no procjena je da ubuduće stranku treba voditi osoba koja će biti kandidat za gradonačelnika na narednim lokalnim izborima i sad je pravi trenutak da takva osoba preuzme vodstvo stranke i da se afirmira. Dok sam ja na čelu stranke kao predsjednik, a netko drugi kandidat vrlo teško će se ta osoba afirmirati – rekao nam je Miljenko Pavlaković.

I dalje će, kaže, ostati aktivan član stranke i gradski vijećnik te svojim političkim iskustvom pomoći u njenom radu, no smatra da je došlo vrijeme da vodstvo preuzme netko drugi. Na pitanje tko bi mogla biti ta osoba Pavlaković odgovara:

-Osobno smatram da to mora biti mlađa osoba koja ima entuzijazma u sebi, određeno znanje, da je školovana i koja će nastaviti dalje okupljati članove i simpatizere HDZ-a. To treba biti osoba koja će dati maksimum od sebe da napravimo jedan novi iskorak prema lokalnim izborima. Takve osobe postoje u HDZ-u u Jastrebarskom- rekao nam je Pavlaković koji nije želio otkriti koga on vidi kao novog čelnog čovjeka jaskanskog HDZ-a, već je dodao kako će se kandidati vrlo brzo predstaviti na unutarstranačkim izborima koji predstoje.

Osim što je dao ostavku, Pavlaković je i raspustio Gradski odbor jer smatra da je došlo vrijeme da ga preuzmu nove snage.

-U cijelom periodu HDZ je zasigurno bila jedna velika konstanta kao najuspješnija stranka u Jastrebarskom pojedinačno. Okupili smo puno novih članova, naročito mladih i nemam zamjerki na to razdoblje, no sazrelo je vrijeme da se afirmira netko drugi koji će raditi s ciljem da HDZ preuzme vođenje Grada Jastrebarskog kad su u pitanju lokalni izbori – kazao nam je Miljenko Pavlaković.