°C 12

Recite policiji gdje želite da nadzire brzinu

22.09.2017.

majai

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja u prometu policija učestalo provodi akcije pojačanog nadzora prometa na području PU zagrebačke. Poziva vas da i sami predložite na kojim mjestima je potreban policijski nadzor.

-Od 6 sati u srijedu, 18. listopada 2017., na području cijele RH-a, a tako i Policijske uprave zagrebačke, provodit će se pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Kao i ranijih godina, pozivamo građane da nam od ponedjeljka, 25. rujna do 12. listopada 2017., na e-mail adresu zagrebacka@policija.hr dostave lokacije na kojima žele da se nadzire brzina-ističu iz PU zagrebačke.

Akcija nadzora „Alkohol, droge i brzina“ održat će se i ovog vikenda, od 22. od 25. rujna na prometnicama na području PU zagrebačke stoga iz policije pozivaju na pojačan oprez u prometu.

-Akcije se provode u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i dr. U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati utvrđeni prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća. Tijekom preostalog vremena u dane vikenda, policijski službenici će kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola i droga te prekoračenja brzine-izvijestio je PUZ.

(foto: ilustracija)