°C 20

Savjet mladih dobio predsjednicu: Marija Bobinski spremna za novi izazov

08.11.2018.

Maja Peranić

Konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Jastrebarskog održana je 7. studenog u Gradskoj vijećnici, a tom je prilikom za novu predsjednicu Savjeta izabrana Marija Bobinski.

Članovi novog saziva Savjeta mladih izabrani su tajnim glasovanjem na Gradskom vijeću Grada Jastrebarskog, a uz predsjednicu Mariju čine ga njezin zamjenik Ivan Borojević te članovi Matej Jambrović, Karlo Mrakužić, Lucija Severinac, Lorena Tandarić i Alen Zelenović od kojih svaki ima svog zamjenika.

Nova predsjednica, Marija Bobinski zahvalila je na ukazanom povjerenju i riječima podrške.

-Zahvaljujem novom sazivu na ukazanom povjerenju i očekujem odličnu suradnju iskusnih članova s nama koji smo u ovome novi. Nastavit ćemo podržavati dobre projekte te kao novi saziv predložiti nove inicijative. Zahvaljujemo predsjednici i zamjeniku Gradskog vijeća na toplim riječima podrške i savjetima koji će nam sigurno pomoći u daljnjem radu– poručila je Marija.Marija Bobinski vrlo je aktivna u javnom društvenom životu grada Jastrebarskog. Članica je Gradskog kazališta i Plesne skupine Instinct te redovna studentica komunikologije i sociologije na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Uz sve to, kaže, pronaći će vremena i za dužnost u Savjetu mladih za koji ju je kandidiralo Gradsko kazalište Jastrebarsko, a koji joj predstavlja novi izazov.

-Sigurna sam da će biti izazovno sve te aktivnosti uskladiti, ali svoju angažiranost u kulturi i javnom životu grada više smatram prednošću jer mogu biti upoznata s nekim prilikama i problemima s kojima će se Savjet moći pozabaviti. Imat ću pomoć ostalih članova i gradskih službi, pogotovo u početku, tako da se nadam da ću sve uspjeti uskladiti-kazala nam je Marija.

Pred novom "garniturom" mladih doista su brojni izazovi jer njihova je zadaća aktivno sudjelovanje u akcijama, davanje prijedloga za poboljšanje uvjeta života mladih te isto tako i afirmacija mladih da se aktivno te izravno uključe u proces donošenja odluka o potrebama, strategijama i planovima za mlade na području grada.

Kako bi zadane ciljeve što bolje ostvarili na mladima je da kreiraju ideje te uz pomoć gradskih čelnika iste nastoje ostvariti.

-Moj zamjenik, Ivan Borojević i ja htjeli bismo sjesti s Gradom da porazgovaramo o našim mogućnostima i o radu prijašnjih saziva, no uskoro bismo trebali neke ideje predstaviti u malo konkretnijem obliku-kazala nam je Marija.

Nova sjednica Savjeta mladih na rasporedu je za dva tjedna, a Marija je najavila kako će tada dogovoriti program rada Savjeta za koji se nada da će uspješno provoditi tijekom svog mandata u naredne tri godine.

(foto1 GKJ/foto2: Grad Jastrebarsko)