°C 2

Šest novih vozila hitne pomoći, jedno i za Jasku!

10.04.2018.

Maja Ivčić

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije nabavio je 6 novih vozila za hitnu medicinsku pomoć, a jedno od njih dobit će Ispostava Jastrebarsko.

Nova vozila, čija je nabava bila dogovorena još prošle godine, ukupne su vrijednosti 1,9 milijuna kuna. Ključeve vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku uručio je u Dugom Selu župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Prema riječima ravnatelja Gajnika navedena vozila bit će raspoređena u ispostave šest gradova županije među kojima je i Jastrebarsko. Osim Jaske, vozila će dobiti i Dugo Selo, Vrbovec, Sveti Ivan Zelinu, Ivanić-Grad i Samobor.

I u 2018. godini osigurano je novih 2,7 milijuna kuna za nabavu 4 vozila hitne medicinske pomoći i 5 vozila za sanitetski prijevoz koja će prema potrebama biti raspoređena u ispostave Zavoda.

-Svako novo vozilo znak je još višeg standarda i dostupnosti hitne medicinske pomoći, a time i sigurnosti svih žitelja Zagrebačke županije- kazao je župan Kožić, dodavši kako stručnom i kvalitetnom kadru Zavoda treba osigurati sve potrebne resurse kako bi mogli izvršavati svoju osnovnu zadaću, intervenirati u najkraćem mogućem roku.

Zagrebačka županija će i ove godine financirati timove hitne medicinske pomoći u Ivanić-Gradu i Svetom Ivanu Zelini s 1,2 milijuna kuna. Također, s istim iznosom financirat će rad 8 punktova posebnog dežurstva u neradne dane i blagdane u sklopu Doma zdravlja Zagrebačke županije kako bi se smanjio pritisak na hitnu medicinu.