°C 11

Školarci iz Klinča Sela istražuju povijest školstva

08.06.2018.

Vana Pocrnjić

Osnovna škola Klinča Sela sudjeluje u projektu "Umijeće korištenja informacija" koji provodi Europski socijalni fond, a vrijedan je 1 406 000 kuna.

Cilj projekta je unaprijediti informacijsku pismenost učenika OŠ Klinča Sela i područnih škola u Repišću i Kupincu, te razvojem kapaciteta odgojno-obrazovnih djelatnika i provedbom modernih izvannastavnih aktivnosti za razvoj vještina digitalne, medijske, čitalačke prirodoslovne i multikulturalne pismenosti te razvoj kompetencija pismenosti na engleskom jeziku.


U sklopu projekta provodi se stručno usavršavanje učitelja o područjima vezanima za projekt, nakon čega učenici uz njihovu pomoć istražuju povijest školstva na području Klinča Sela te tradicijske vrijednosti Kupinca.

Nakon istraživanja predviđena su i sredstva za tiskanje knjige, a Osnovna škola Klinča Sela jedina je škola iz Zagrebačke županije koja sudjeluje u tom hvalevrijednom projektu.

Partneri projekta su Institut Ruđer Bošković, Institut za razvoj i inovativnost mladih te Institut za razvoj tržišta rada.