°C 1

Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja

13.11.2017.

majai

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća održanom u Princess centru danas je proslavljen Dan Grada Jastrebarskog. Pred velikim brojem uzvanika i gostiju pojedincima i društvima zaslužnima za sve ono dobro u našem gradu dodijeljena su javna priznanja.

Sjednicu je otvorila predsjednica Gradskog vijeća Željka Kovačić koja je u kratkom obraćanju, uz čestitku svim Jaskankama i Jaskancima, istaknula kako se za boljitak grada treba zajednički raditi.

-Veseli me kad srećem po gradu ljude koji prate što se u gradu radi i vesele se svakom pa i najmanjem pomaku naprijed, koji kritiziraju, ali i daju konkretne prijedloge jer to su ljudi kojima je stalo. Kad završe izbori i dobijemo odgovornost za donošenje važnih odluka moramo biti svjesni da svi sada igramo za istu ekipu, za ovaj grad i njegove građane. Potrebna nam je dobra suradnja na projektima koji su u općem interesu-rekla je Kovačić.

-Pozivam sve, građane, gradske vijećnike da zajedno radimo za našu Jasku!- rekao je pak gradonačelnik Zvonimir Novosel istaknuvši kako su gradovi u Hrvatskoj nositelji razvoja, ali i tereta koji nameće država.

Proračun pada no projekti se najavljuju

Jastrebarsko tako proteklih godina prati trend sve manjeg proračuna, no unatoč tome gradonačelnik najavljuje svjetlu budućnost.

-Zahvaljujući sposobnim ljudima koji na projektima rade nekoliko godina ugovoreni su najveći infrastrukturni projekti u povijesti Jaske koji će se financirati europskim novcem. Sljedeća godina će biti godina reformi u gradskim ustanovama, institucijama, tvrtkama i godina kada ćemo građanima otvoriti vrata pametnog grada – rekao je gradonačelnik Novosel.

U ime Zagrebačke županije prisutnima se obratio predsjednik Županijske skupštine, naš sugrađanin Mihael Zmajlović koji je u svoje ime te u ime zamjenice župana Nadice Žužak, također Jaskanke, obećao da će svoje odgovorne pozicije oboje iskoristiti kako bi dali što veću podršku gradu Jastrebarskom.

Čestitke Jaskancima za Dan Grada na posljetku su stigle i iz Hrvatskoga sabora čiji je potpredsjednik Siniša Hajdaš Dončić istaknuo kako kao država još uvijek nismo uspjeli postići potrebnu decentralizaciju i omogućiti gradovima da se slobodnije razvijaju.

-Osobno smatram da je najbolji razvoj onaj koji kreće odozdo, od gradova prema potrebama građana, stanovnika mjesta gdje žive koji i najbolje znaju koje su njihove potrebe i kako ih iskoristiti – rekao je Hajdaš Dončić dodavši kako Jastrebarsko vidi kao grad koji drži do svih postulata održivosti kroz projekte na ekonomskim, društvenim i ekološkim razinama.

O tome govori i kratak film prikazan na svečanoj sjednici vijeća. Film govori o ostvarenim projektima u proteklih godinu dana te o karakteru grada Jastrebarskog kao grada koji brine o svojim najmlađim i najstarijim stanovnicima, o svojim udrugama, vatrogasnim društvima, o svom identitetu. Među projektima istaknuto je ulaganje u prometnu infrastrukturu na području grada, izgradnja magistralnog cjevovoda, gospodarenje otpadom, postavljanje kipa biskupa Borkovića u Domagoviću i dr...

Dodijeljene stipendije i javna priznanja

Grad Jastrebarsko ove je godine dodijelio i 31 stipendiju vrijednim i marljivim učenicima i studentima, među kojima su i dvije stipendistice iz grada Vukovara. Prilikom svečane sjednice uručeni su im ugovori o stipendiranju, a u njihovo ime Gradu se zahvalila studentica Ines Dolanjski.

Najsvečaniji trenutak Sjednice svakako je bila dodjela javnih priznanja Grada Jastrebarskog. Plaketu Grada dobili su Stjepan Gomerac, Desinečki Tamburaši i tvrtka Pa-Vin d.o.o. dok je Nagradu Grada Jastrebarskog dobilo DVD Novaki.Vrlo emotivan trenutak bilo je proglašenje Nagrade za životno djelo koju je Grad Jastrebarsko posthumno dodijelio prerano preminulom Jaskancu Predragu Bošnjaku, predsjedniku A.K. Jastreb 99, dugogodišnjem voditelju Gradske knjižnice Jastrebarsko te organizatoru brojnih značajnih događanja i manifestacija u našem gradu. Nagradu je preuzela njegova supruga, a dugi pljesak i suze u očima uzvanika dokazuju koliko je ona zaista zaslužena.

Svečanost proslave Dana Grada svojim su nastupima uveličali Komorni ansambl Glazbene škole Jastrebarsko i njihova voditeljica Lucija Stanojević, članice Baletnog studija Jastrebarsko, Desinečki tamburaši i mlada pjevačica Stela Rade.

Galerija slika

Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja Svečano za Dan grada: Dodijeljena i priznanja