°C 10

Tko su najbolji promotori Jaske?

29.03.2018.

Maja Ivčić

Po komu ili po čemu je Jaska prepoznatljiva u svojoj okolici i šire? Pitanje je to vezano za identitet grada kao važnog čimbenika koji bi trebao utjecati na formiranje sadržaja privlačnih domaćem stanovništvu, ali i posjetiteljima i potencijalnim turistima. Jaskanski kraj poznat je po mnogočemu od prirodnih ljepota, kulturnih znamenitosti, sportskih uspjeha, prekrasne prirode i vrhunskih vina...Tko ga najbolje promovira?

U našoj novoj anketi pitamo vas tko to ipak, po vašem mišljenju, najbolje promovira Jastrebarsko kako bi se za njegovo ime čulo daleko izvan granica grada. Jesu li to sportaši – pojedinci i klubovi ili pak kulturnjaci – plesači, kazalištarci, slikari? Možda su to školarci koji ostvaruju izvrsne rezultate na državnim natjecanjima, a možda su vinari i vinogradari ili pak nagrađivani jaskanski obrtnici? Možda su to i naši gradski oci čije se fotografije često mogu vidjeti u medijima? Procijenite sami.

Zadovoljstvo zimskom službom

U posljednjoj anketi naši su čitatelji imali priliku iskazati zadovoljstvo poslom zimske službe. Iako rezultatski vrlo blizu, ipak je više bilo odgovora koji potvrđuju da je zimska služba odradila dobar posao.

Od ukupnog broja naših čitatelja koji su glasovali, najviše ih je reklo da su "zadovoljni" radom zimske službe – njih 31,47%. Nešto manje zadovoljno je 25,38% građana koji su se opredijelili za odgovor "OK, ali moglo je i bolje". Budući da oba ova odgovora ipak nose pozitivan predznak možemo reći da je općenito radom zimske službe, više ili manje zadovoljno 56% građana.

Ostalih 44% nije bilo zadovoljno stanjem na jaskanskim cestama nakon snježnih padalina. 25,38% odgovorilo je kako "nisu zadovoljni" dok se njih 17,76% odlučilo za odgovor da je zimska služba "potpuno podbacila".

Novu anketu ispunite ovdje.