°C 19

U Jaski 215 nezaposlenih, a 62 radna mjesta: Zapošljavaju Vrtić, Bipa, Drvoproizvod...

08.11.2018.

Maja Peranić

Na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, prema posljednjim dostupnim podacima, evidentirano je 215 nezaposlenih građana Jastrebarskog. Manje je to nego na početku godine kada je ta brojka iznosila 299, a više nego duplo manje od početka 2017. kad je broj onih koji traže posao bio veći od 520. Brojke pokazuju da se stanje ipak popravlja, no u samom gradu još uvijek je manje slobodnih radnih mjesta od broja osoba koje ih traže.

Radnike u Jastrebarskom traže tvrtke i ustanove s područja grada te one koje ovdje posluju. Ukupno su, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, zaključno s današnjim danom, otvorena 62 radna mjesta. Traži se kao i obično najviše radnika sa srednjom stručnom spremom, no otvoreno je i nekoliko poslova za visokoobrazovane.

Dječji vrtić Radost traži tako tri odgojitelja predškolske djece i to jednog za rad na neodređeno vrijeme zbog upražnjenog radnog mjesta, te dvoje na određeno.

Diplomiranog psihologa na stručno osposobljavanje za rad prima Centar za socijalnu skrb Jastrebarsko. Iskustvo rada nije bitno, a uvjet je da osoba nema više od 12 mjeseci staža u zvanju za koje se obrazovala.

U Jastrebarskom je najveća potreba za skladišnim radnicima. Dva radnika za skladište traži tvrtka Kemis-Termoclean, a tvrtka Manpower d.o.o za privatno zapošljavanje traži čak 19 skladištara, 10 vozača viličara i 4 čistača ili čistačice.

Poznata jaskanska tvrtka Drvoproizvod zapošljava 10 radnika u proizvodnji i to na određeno vrijeme zbog povećanog opsega posla. Posao se tiče rada na strojevima.

Oglas za posao objavila je i BIPA d.o.o. koja bi u Jastrebarskom trebala zaposliti pet prodavača ili prodavačica na neodređeno vrijeme. Riječ je o novootvorenim poslovima, a potrebno je trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, 6 mjeseci radnog iskustva i znanje engleskog jezika.

Dva prodajna savjetnika traži tvrtka Telefutura, a u Jastrebarskom su još otvoreni poslovi frizera, vodoinstalatera, radnika u ugostiteljstvu, radnika u foto studiju, djelatnika u proizvodnji tekstila i dr. Sve oglase i detalje možete pronaći ovdje.