°C 0

U Jaski međunarodna konferencija Šumarskog instituta

08.02.2018.

Maja Ivčić

Jastrebarsko će sutra biti domaćin međunarodne znanstvene konferencije pod nazivom „Šumarska znanost: sjećanje na prošlost, pogled u budućnost." Konferencija će se održati u kongresnom centru Princess s početkom u 9 sati.

Konferenciju organiziraju Hrvatski šumarski institut, u suradnji sa Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i međunarodnom IUFRO organizacijom povodom 20. godišnjice tragične pogibije šestorice šumarskih znanstvenika, koja je potresla cijelu akademsku zajednicu Republike Hrvatske, a posebice hrvatsku šumarsku znanost i praksu.

Sudjelovanje na konferenciji potvrdilo je gotovo 200 sudionika iz Hrvatske i regije te će se održati 22 usmena izlaganja i 6 posterskih prezentacija.

Suorganizatori konferencije su Akademija šumarskih znanosti, Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Hrvatsko šumarsko društvo i Hrvatske šume d.o.o., a pokrovitelji su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko.

Program se nalazi ovdje.