°C 24

U Jaski pronašle kreditnu karticu pa “šopingirale” po Karlovcu

09.10.2018.

Maja Peranić

Na parkiralištu trgovačkog centra u Jastrebarskom mlada je žena pronašla nečiju izgubljenu kreditnu karticu te ju je nakon toga, s drugom ženskom osobom, upotrijebila u kupovini goriva, cigareta i raznih artikala. Ukupna šteta je oko 1900 kuna.

Riječ je o 36-godišnjakinji i 39-godišnjakinji nad kojima su policijski službenici Policijske postaje Jastrebarsko dovršili su kriminalističko istraživanje, zbog osnova sumnje da su zajedno počinile dva kaznena djela računalne prijevare i dva kaznena djela krivotvorenja isprave od toga jedno u pokušaju. Dok je 36-godišnjakinja počinila tri računalne prijevare i tri krivotvorenja isprave.

-Sumnja se da je 36-godišnjakinja, 2. rujna 2018. oko 11.20 sati na parkingu trgovačkog centra u Jastrebarskom pronašla izgubljenu kreditnu karticu, te ju upotrijebila na tri benzinske postaje kupivši gorivo i duhanske proizvode. Nakon toga je zajedno s 39-godišnjakinjom u trgovini u Karlovcu kupila razne artikle, nakon čega su u drugoj trgovini ponovno pokušale obaviti kupnju, ali je u tom trenutku kreditna kartica bila nevažeća – izvijestila je PU zagrebačka.

Ukupna šteta iznosi oko 1.900 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su protiv osumnjičenih podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.