°C 3

U Klinča Sela stiže besplatan internet: Općini 15 000 eura za razvoj javne Wi-Fi mreže

16.05.2019.

Redakcija

Među 3400 dobitnika drugog kruga poziva europskog projekta WiFi4EU našla se i Općina Klinča Sela kojoj je odobreno 15 000 eura za razvoj javne besplatne Wi-Fi mreže na području općine.

Na raspisani poziv javilo se ukupno 10 000 općina i gradova iz cijele Europe, a vaučeri su se dodjeljivali po principu „first come first served“, odnosno tko prvi- njegovo.

Cilj je inicijative WiFi4EU osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice i zdravstveni centri u cijelom EU-u, a u ovome, drugom krugu, za tu je namjenu osiguran 51 milijun eura. 

Vaučeri koje u okviru inicijative financira Europska komisija dodjeljuju se kao potpora općinama za instaliranje pristupnih točaka za Wi-Fi u središtima javnog života, koje će ugraditi poduzeća za instaliranje bežičnog interneta. 

Dobitnicima vaučera čestitala je i Europska komisija iz koje su kazali da nastavljaju povezivati Europljane omogućavajući im da uživaju sve prednosti jedinstvenog digitalnog tržišta