°C 10

Uklanjaju se zajednički spremnici za otpad na Šipkovici, idućeg tjedna stižu pojedinačni

10.04.2019.

Petar Brnada

U cilju kvalitetnijeg sakupljanja otpada te sprečavanja nepropisnog i nekontroliranog odbacivanja otpada u okoliš, koncesionar EKO-FLOR PLUS d.o.o. će u dogovoru s Gradom Jastrebarsko, idućeg utorka ukloniti zajedničke spremnike za otpad na lokaciji Šipkovica, priopćili su iz Grada.

Kako su dalje naveli, građanima koji koriste zajedničke spremnike na navedenoj lokaciji, a koji se u utorak, 16. travnja, zateknu na kućnim adresama, djelatnici EKO-FLOR PLUS-a podijelit će tom prilikom pojedinačne spremnike za otpad, dok će ostalima ostaviti obavijest da spremnike preuzmu na Reciklažnom dvorištu, na adresi Mirni put bb, Jastrebarsko (pored saniranog odlagališta Božićka).

-Na lokaciji Šipkovica, uz županijsku cestu, zasadit će se cvjetne gredice i postaviti natpis „Zabranjeno odlaganje otpada“, što će, nadamo se, spriječiti daljnje nepropisno odlaganje otpada na navedenoj lokaciji. Kontinuirano provođenje ovakvih aktivnosti s ciljem zaštite okoliša i održivog gospodarenja otpadom opravdava prošlogodišnju titulu Grada Jastrebarskog proglašenog najboljim gradom u Hrvatskoj prema provedenim „ECO city praksama i rješenjima“- poručili su iz Grada Jastrebarskog.

Foto: Grad Jastrebarsko