°C 17

Uklonjeni kontejneri u Šipkovici, uređen okoliš, a mještanima stižu pojedinačne kante

18.04.2019.

Redakcija

U cilju kvalitetnijeg sakupljanja otpada te sprečavanja nepropisnog i nekontroliranog odbacivanja otpada u okoliš, koncesionar EKO-FLOR PLUS d.o.o., u dogovoru s Gradom Jastrebarsko, trajno je uklonio zajedničke spremnike za otpad na lokaciji Šipkovica, uz županijsku cestu. Navedena lokacija zatim je uređena, a djelatnici gradske tvrtke Ceste Jastrebarsko d.o.o. zasadili su cvjetne gredice.

Građanima koji koriste zajedničke spremnike na navedenoj lokaciji, a koji su se u utorak 16. travnja 2019. zatekli na kućnim adresama, djelatnici EKO-FLOR PLUS - a podijelili su pojedinačne spremnike za otpad, dok su ostalima ostavili obavijest da spremnike preuzmu na Reciklažnom dvorištu, na adresi Mirni put bb, Jastrebarsko (pored saniranog odlagališta Božićka).

Na lokaciji Šipkovica koja je sada uređena, uz županijsku cestu, zasađene su cvjetne gredice te je postavljen natpis „Zabranjeno odlaganje otpada“, što će, nadamo se, spriječiti daljnje nepropisno odlaganje otpada na navedenoj lokaciji.

Kontinuirano provođenje ovakvih aktivnosti s ciljem zaštite okoliša i održivog gospodarenja otpadom opravdava prošlogodišnju titulu Grada Jastrebarskog proglašenog najboljim gradom u Hrvatskoj prema provedenim „ECO city praksama i rješenjima“.

Odlaganjem komunalnog otpada u predviđene spremnike sudjelujemo u brizi o čistom okolišu i o održivom gospodarenju otpadom, što je ujedno prioritet i misija Grada Jastrebarskog.