°C 14

Veliki požar jučer u Desincu

22.03.2017.

majai

Policija traga za počiniteljem koji je jučer izazvao požar otvorenog prostora u Donjem Desincu. Vatra je zahvatila 3 hektara površine i proširila se prema željezničkoj pruzi.

12 vatrogasaca DVD-a Donji Desinec te zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog je više od jedan sat gasilo vatrenu stihiju na poljoprivrednom zemljištu u Donjem Desincu. Požar je izbio oko 18 sati te su u 18,30 obaviještene vatrogasne snage koje su izašle na teren.

Vatrom su zahvaćena bila 3 hektara poljoprivrednog zemljišta, a požar se velikom brzinom približavao željezničkoj pruzi u neposrednoj blizini.

Borba vatrogasaca s nemalom vatrenom stihijom trajala je više od jednog sata, nakon čega je požar uspješno lokaliziran i ugašen.

-Požar je zahvatio travu i raslinje na poljoprivrednoj površini. Materijalna šteta i počinitelj je za sada nepoznata. Djelatnici Policijske postaje Jastrebarsko na licu mjesta izvršili su očevid kako bi utvrdili materijalnu štetu i pronašli nesavjesnog počinitelja – izvijestili su iz Vatrogasne zajednice.

Osim ovog jučer su se dogodila još dva požara otvorenog prostora.

U Novom Selu Okićkom požar je izbio oko 11 sati te su ga ugasili pripadnici DVD-a Klinča Sela, Goli Vrh i Beter, a protiv 60-godišnjaka koji ga je nehajem izazvao podignut je optužni prijedlog.

Požar je također izbio između Gornje Reke i Vranov Dola o čemu smo pisali ovdje.

Zbog sve većeg broja požara otvorenog prostora policija je ponovo uputila apel građanima da se pridržavaju zakonskih odredbi i budu oprezni prilikom spaljivanja korova. O tome možete pročitati ovdje.

(foto: VZGJ)