°C 0

Vikend na cestama: Tri nesreće, dvoje ozlijeđenih i 7 alkoholiziranih vozača

13.11.2017.

majai

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnim nesrećama koje su se proteklog vikenda dogodile na jaskanskim prometnicama. U obje nesreće došlo je do slijetanja vozila s ceste.

U petak je u Jastrebarskom oko 5 sati ujutro osobno vozilo sletjelo s ceste te je tom prilikom ozlijeđen putnik iz vozila. Slična nesreća dogodila se u večernjim satima, oko 23, u Čegljima. S kolnika je također sletjelo osobno vozilo, a ozlijeđena je vozačica.

Sudar dvaju vozila dogodio se u Klinča Selima u subotu oko 8 sati. Policija je izvijestila kako je nastala samo materijalna šteta.

Iako je policija uputila upozorenje vozačima da ne sjedaju za volan ako su konzumirali alkohol, neki se toga nisu pridržavali. U alkoholiziranom stanju za volanom je na području jastrebarskog i okolice uhvaćeno 7 vozača. "Rekorder" je zaustavljen u Jaski, u nedjelju oko 23 sata te je prilikom alkotestiranja napuhao 1,70 promila. Vozač je priveden u policijsku postaju gdje je zadržan do otrežnjenja te protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prilikom nadzora prometa policija je evidentirala i 10 drugih prekršaja.

Nevolje u prometu posljednjih dana stvara i divljač na cesti. Automobil je u subotu oko 17 sati naletio na srnu u mjestu Kupinec. Vozače se moli za pojačan oprez prilikom prometovanja područjem na kojem postoji upozorenje na divljač.

Policija je tako proteklog vikenda najviše posla imala u prometu. Osim navedenih slučajeva jaskanskoj je policiji prijavljena i jedna krađa. S dvorišta obiteljske kuće u Jastrebarskom ukraden je bicikl. Policija je pozvana u subotu oko 10 sati te radi na slučaju pronalaska počinitelja.