°C 1

Zbog mosta starog 60 godina stali radovi na šetnici

13.10.2017.

majai

Uređenje šetnice između Zagrebačke i ulice Zrinski Frankopanske u samom centru Jastrebarskog građani ovo ljeto nisu dočekali. Iako je Grad najavio i započeo spomenuto uređenje ono je zaustavljeno od strane građevinske inspekcije, a iza svega stoji bespravno izgrađen most iz 1950-ih.

Posjetimo, za vrijeme trajanja radova sa spomenutog je mosta pala 74-godišnja sugrađanka koja je gradilište potom prijavila policiji. Radovi su od tada obustavljeni, a još uvijek se utvrđuje postoji li odgovornost naručitelja i izvođača radova, odnosno Grada Jastrebarskog za ovaj slučaj.

Pitanje o radovima na šetnici aktualizirao je gradski vijećnik HDZ-a Luka Cipurić na Aktualnom satu posljednje sjednice Gradskog vijeća upitavši hoće li se i kada radovi nastaviti. Gradonačelnik je objasnio kako je došlo do obustave radova te kako iza svega zapravo stoji stari betonski most koji je ondje bespravno izgrađen još 1950-ih godina i nema građevinsku dozvolu.

- Nakon nesretnog slučaja, građevinski je inspektor izašao na tu lokaciju i zatvorio radove, ali zato što most koji je tamo od 1950. godine nema građevinsku dozvolu. Mislim da se inspektor malo zaletio, ali tko sam ja da mu sudim. U fazi smo izrade dokumentacije za legalizaciju mosta i nadamo se da ćemo uskoro dobiti dozvolu – rekao je Novosel dodavši kako će eventualnu odgovornost Grada za nesretan slučaj utvrditi sudovi.

Nakon što se dobije dozvola radovi na šetnici trebali bi se nastaviti.