°C 2

Župan Kožić istupio iz HSS-a

15.06.2018.

Maja Ivčić

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istupio je iz HSS-a čime je ta stranka izgubila svog jedinog župana, piše 24sata.hr. Podsjetimo, Kožić je ranije dao ostavku na mjesto potpredsjednika stranke, a doznajemo kako je najavio osnivanje svoje nezavisne liste.

Hrvatsku seljačku stranku u posljednjih su godinu dana napustili mnogi članovi, neki su bili i izbačeni, a izlazak Stjepana Kožića koji je nakon šefa Kreše Beljaka drugo najjače lice stranke zasigurno je velik udarac za HSS.

Na čelu Zagrebačke županije Kožić je punih 17 godina, a za subotu je najavio osnivačku skupštinu svoje nezavisne liste 'Stjepan Kožić - nezavisna lista', piše 24sata. Osnivačka skupština započet će uvodnom riječi Predsjednika Inicijativnog odbora za osnivanje stranke, mr.sc. Stjepana Kožića, a nastavit će se izborom Radnog predsjedništva i radnih tijela Skupštine.

Tijekom skupštine planirano je donošenje Statuta i Programa stranke te izbor tijela stranke (predsjednik, potpredsjednici, tajnik, Nadzorni odbor, Časni sud). U konačnici se očekuje i obraćanje novoizabranog predsjednika stranke.