°C -3

Županijska zimska služba spremna za snijeg!

14.11.2017.

majai

Zimska služba Zagrebačke županije spremna je za provođenje programa radova održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije u zimskom razdoblju 2017/2018. za što je osigurano 14,2 milijuna kuna. Rečeno je to na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je predstavljen plan rada Zimske službe.

Županijska uprava za ceste (ŽUC) Zagrebačke županije organizira provođenje zimske službe na 1277 kilometara županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije raspoređenih u III. i IV. razinu prednosti u razdoblju od 15. studenoga ove godine do 15. travnja 2018. za što je osigurano 28 vozila s ralicama i posipačima, 1 freza za snijeg te 5000 tona soli i 5000 mᶟ sipine. Prema riječima ravnatelja ŽUC-a Zdenka Majzeca radove zimskog održavanja izvode Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o. i to putem stožera zimske službe kroz 7 mjesta pripravnosti (Goričica, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Okuje, Samobor, Vrbovec, Zaprešić). Na području Zagrebačke županije nalazi se i 347 kilometara državnih cesta (I. i II. razina prednosti), a Zoran Kordić iz Hrvatskih cesta kazao je kako je za njihovo održavanje osigurano 5000 tona soli te 1500 m³ sipine.

-Zimska služba zahvaljujući svojoj opremljenosti i iskustvu djelatnika spremna je na izvršenje 100-postotnog standarda, no dio odgovornosti snose i sami vozači koji su dužni imati adekvatnu zimsku opremu i prilagoditi brzinu vožnje uvjetima na cesti- istaknuo je Majzec.

Spremnost zimske službe potvrdio je u ime izvođača radova direktor Županijskih cesta Zagrebačke županije Jurica Krleža koji je naglasio da je oprema provjerena i spremna, sol i sipina osigurani, a zimska signalizacija postavljena na državnim, županijskim i lokalnim cestama.

-Ukupno raspolažemo s 54 vozila, odnosno jedno vozilo pokriva otprilike 30 kilometara ceste što je također pokazatelj jednog visokog standarda opremljenosti-rekao je Krleža.