Novosti Sport Događanja

Bliži se Jaskanski polumaraton!

11.05.2017. / majai

Po prvi put, na zahtjev brojnih škola trčanja, atletičari su uveli i utrku na 10 kilometara, popularni Cener. Do sada je već prijavljeno 350 trkača, a prijave traju još tri dana!

U nedjelju, 21. svibnja, održat će se već afirmirani i van Hrvatske poznati 19. Međunarodni polumaraton "JASKA 2017." koji od ove godine nosi naziv "Memorijal Predrag Bošnjak", kao i Juniorski cestovni kup Hrvatske na 5.000 metara.

Ova sportska manifestacija, koja traje paralelno s osnivanjem Atletskog kluba Jastreb 99, popularizirala je i omasovila atletiku i samo rekreativno trčanje u Jastrebarskom i Zagrebačkoj županiji. Od 1999. godine kada je na 1. Run Reebok Trophy polumaratonu "Jaska 1999" sudjelovalo 88 natjecatelja do rekorda od 214 sudionika polumaratona 2005. godine, to je i više nego vidljivo. Povećanje broja natjecatelja za više od 100 posto dovoljno govori o popularnosti trčanja u Jastrebarskom i Zagrebačkoj županiji, kao i o kvaliteti organizacije samog natjecanja.

Također, održat će se i utrka Juniorskog kupa Hrvatske na 5 000 metara i po prvi put Jaskanski Cener. Sva navedena natjecanja pohodi oko 500 natjecatelja i otprilike isti broj pratećeg osoblja, gostiju i publike.

-Od prvog polumaratona standardno smo, kao jedna od najbolje organiziranih i najatraktivnijih utrka u Hrvatskoj, jedna od 25 utrka koje čine Hrvatski cestovni Kup i Juniorski cestovni kup.

Svih ovih godina uživamo veliku podršku građana Jastrebarskog i okolice, privrednih subjekata, poduzetnika i obrtnika – kažu iz AK Jastreb 99.

Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Jastrebarsko i Zagrebačka županija, a ona se organizira uz pomoć Turističke zajednice grada Jastrebarskog i Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Kao posebnu zanimljivost ovogodišnje utrke organizatori napominju da, s obzirom na datum održavanja, imaju čast da budu jedini hrvatski "izborni" polumaraton. Stoga vas pozivaju da na dan lokalnih izbora odaberete pravu stvar i "zaokružite" Jaskanski polumaraton!

Prijavite se ovdje.

Podijeli