Novosti Sport Događanja

HULJS: Proljetno skijanje u Austriji

06.03.2019. / Redakcija

Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja organizira po četvrti puta ove skijaške sezone, proljetno skijanje u Austriji koje će se održati u subotu, 9. ožujka, a garantiran je polazak autobusa iz Jaske i Karlovca.

-Proljetno skijanje rezervirali smo za najbolje skijalište u regiji, Flachau SNOW SPACE gdje će s obzirom na vrijeme vrlo vjerojatno biti moguće skijati i u tankim jaknama i majicama. Flachau je spojen sa Wagrainom, St. Johanom i Alpendorfom te čini fenomenalnih 120 km širokih staza, prilagođen svim stadijima skijaša i sa ultra dobrom i brzom infrastrukturom. Flachau je također mjesto jednog od najboljih Austrijskih skijaša, Hermana Maiera - Herminatora- kazali su organizatori.

 Kao i uvijek, poslije skijanja u Flachau biti će osigurana klopa i piće kao i HULJS tamburaši koji stavljaju „točku na i“ prekrasnog izleta. Skijalište Flachau se nalazi na nadmorskoj visini između 827 – 2000 metara, iako je skijalište relativno nisko zbog impozantnog broja topova skijalište ne oskudijeva sa snijegom. Ukupan broj staza je oko 56 km i pretežno su crvene oko 48 kilometara, ostatak su plave staze.


Na skijalištu i u najvećoj gužvi nema čekanja na ski liftovima zbog velikog protoka skijaša, skijalište ima jednu gondolu, sedam sedižnica i šest vučnica. Za sve internet-entuzijaste skijaše tu je Ski amadé besplatni bežični pristup internetu.

 Snowboarderi

U mjestu Flachauwinkl-Kleinarl nalazi se jedan od najvećih terena za snowboardanje u Europi Absolut Park podjeljen u 4 cjeline Kickerline, Railcombo, Halfpipe i Jibline. Ski bus iz Flachau vozi besplatno.

Ukoliko ste ljubitelj sanjkanja u Flachau ćete pronaći staze za sanjkanje, ukupna dužina staza za sanjkanje iznosi 19,5 km od toga osvjetljenih 12,5 km.

Za sve informacije slobodno se možete obratiti na goran.skihuljs@gmail.com ili na broj mob. 098 232 482 .

  

 



Podijeli