Novosti Sport Događanja

Inter rutinski slavio protiv Vinogradara

05.12.2018. / Juraj Odrčić

Utakmica četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa između Intera i Vinogradara završila je rutinskom pobjedom Zaprešićana, a zeleni su po četvrti puta ostali „kratkih rukava" za plasman među četiri najbolje momčadi u Hrvatskoj.

Unatoč sportskoj hrabrosti kao i optimizmu te (nerealnom) nadanju navijača Vinogradar nije uspio iznenaditi prvoligaša iz Zaprešića. Razlika između treće i prve lige došla je do izražaja, posebice jer je Inter igrao u najjačem mogućem sastavu i maksimalno angažirano od prve minute. Zagospodarili su terenom te tražili prilike za ugroziti vrata Vinogradara. Tako su već u 15. minuti došli do vodstva. Brezovec je ubacio iz kornera, a Andrić glavom šalje loptu u mrežu. Inter je nastavio sa posjedom i pritiskom da bi u 23. minuti povećali vodstvo kada je Muhar uputio udarac iz daljine i uhvatio Bašića na spavanju. Unatoč isključenju Brezovca nakon pola sata igre zeleni su teško dolazili do svoje prepoznatljive igre i kreiranja prilika. Tko zna kako bi se utakmica odvijala da je Štulec na kraju prvog dijela zabio veliku priliku. Ovako je Inter mirno zatvorio prilaze svojim vratima i rutinski čuvao prednost koju je i povećao pogotkom Boseca u 76. minuti. Bilo je još do kraja prilika na obje strane no rezultat se nije mijenjao. Na kraju je ostao dojam da je Vinogradar koji je imao bučnu podršku 300-tinjak svojih navijača ipak ostao „dužan“. Dojam je takav možda i zbog nerealnog optimizma, ali od zelenih se ipak očekivalo više u smislu same igre.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL


Unatoč ovom porazu iza Vinogradara je jedna od najuspješnijih godina koja će zlatnim slovima biti upisana u klupsku povijest. Prvo je osvojen drugi uzastopni naslov prvaka 3. HNL Zapad, a dominacija u trećeligaškoj konkurenciji je nastavljena i ove jeseni gdje su zeleni vodeći sa deset bodova prednosti. Kruna čitave godine je upravo plasman u četvrtfinale kupa, među nogometnu elitu Hrvatske, među osam najboljih, a Vinogradar je to napravio po četvrti puta u svojoj 45 godina dugoj povijesti. (LC) 

NK INTER – NK VINOGRADAR 3:0 (2:0)
STRIJELCI: 1:0 Andrić (15), 2:0 Muhar (23), 3:0 Bosec (76)

CRVENI KARTON: Brezovec 32’ (dva žuta kartona)
NK INTER: Matković, Muhar, J. Čeliković, Ajayi (od 36. Postonjski), I. Čeliković, Vukčević (od 65. Vuk), Andrić, Brezovec, Prenga, Bosec, Rak (od 80. Zulim). TRENER: Toplak.

NK VINOGRADAR: Bašić, Grdenić, Povrženić, Bagarić, Ivkovčić, Bjelanović, Prijić, Šćrbec (od 85. Ramčić), Čakarun (od 51. Topić), Dučkić, Štulec (od 77. Jozić). TRENER: Gomerac

Podijeli