Novosti Sport Događanja

Inter-Vinogradar: Mogu li "Zeleni" do povijesnog uspjeha?

03.12.2018. / Redakcija

Kako su kroničari zagrebačkog Dinama svake sezone skoro pa svaku europsku utakmicu proglašavali utakmicom sezone tako utakmice Vinogradara u sklopu Hrvatskog Kupa možemo proglašavati utakmicama sezone.

Već smo jednu takvu imali pred mjesec dana kada su zeleni u Mladini ugostili Jadran iz Ploča te pobjedom od 4:2 ostvarili plasman u četvrtfinale, u društvo još sedmero prvoligaša, među hrvatsku nogometnu elitu. Već po četvrti puta u svojoj povijesti Vinogradar će se boriti za ulazak u polufinale, a prethodna tri pokušaja do sada nisu bila uspješna. Zelene su redom zaustavljali Rijeka, Cibalia i Hajduk, a protivnik će ovog puta biti zaprešićki Inter. U svakom slučaju pred Vinogradarom je još jedna povijesna utakmica, a pred njegovim igračima prilika napraviti najveći rezultat u klupskoj povijesti.

U klupskoj organizaciji put Zaprešića će dva autobusa navijača, veliki broj navijača koji će putovati u vlastitom aranžmanu, dok će svi ostali moći izravan prijenos pratiti putem TV prijenosa.

Inter je u posljednjim utakmicama podigao formu i svakako je veliki favorit, ali kup je specifično natjecanje kao stvoreno za iznenađenje koje nadamo se neće izostati niti ovog utorka. Vinogradar svoj optimizam i sportsku pozitivu može graditi na činjenicama kako su uvjerljivo vodeći na ljestvici 3. HNL Zapad te kako u svojim redovima imaju nekoliko igrača sa prvoligaškim iskustvom koji bi u ovakvoj utakmici mogli biti prevaga. (LC)

 

Podijeli