Novosti Sport Događanja

Izvrsna Jana Budinšćak i Jastreb extreme

20.02.2017. / Igor

Desetim kolom završila je 4. Šojkina zimska liga, koja je u vrlo kratko vrijeme postala vodeća i jedna od najboljih trkačkih trail brdskih liga u zimskom periodu u našoj zemlji. Ponajbolji trkači i trkačice iz Slovenije i Hrvatske svaku subotu su odmjeravali snage i brzinu na prekrasnim i zahtjevnim stazama samoborskog gorja.

Izvrsni domaćini, Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor pobrinuli su se da se svi natjecatelji i gosti ugodno i lijepo osjećaju, a utrka je imala start i cilj ispred vrlo lijepog i ugodnog lovačkog doma na Plešivičkim Poljanicama. Iako se je Liga održavala u svakojakim uvjetima po hladnoći, kiši, snijegu, ledu, suncu, zimi u deset kola nastupilo je 323 natjecatelja koji su se natjecali na tri različite staze od 5, 9 i 15 kilometara.

Redovito su ovu ligu pohodili i članovi Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme, te su ostvarili izvrsne rezultate. Jana Budinšćak ukupna je pobjednica Lige na stazi najkraće dužine, koju je suvereno osvojila s rekordom staze u ženskoj konkurenciji. 

 

Na stazi iste dužine Andrijana Budinšćak je osvojila drugo mjesto, dok je na dugoj stazi u dužini od 12 kilometara Tomislav Budinšćak u svojoj kategoriji osvojio treće mjesto. Od jastrebova još su nastupili Stjepan Kišić, Mladen Budinšćak, Alen Car, Katarina i Matijas Mikšaj.

Ova je liga poslužila Jastrebovima kao dobra podloga za predstojeće nastupe na utrkama Treking lige koja sa se nastavlja drugim kolom na Škrapingu na otoku Pašmanu.

Galerija slika

Izvrsna Jana Budinšćak i Jastreb extreme Izvrsna Jana Budinšćak i Jastreb extreme Izvrsna Jana Budinšćak i Jastreb extreme Izvrsna Jana Budinšćak i Jastreb extreme Izvrsna Jana Budinšćak i Jastreb extreme

Podijeli