Novosti Sport Događanja

Jaska hoda, vježba i trči

26.09.2017. / Igor

Ove godine povodom obilježavanja Europskog tjedna sporta u našem gradu Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme u suradnji s Atletskim klubom Jastreb 99 organizira u Perivoju dvorca Erdödy obilježavanje ovog događanja. 

Tom prilikom svi zainteresirani građani, sportaši, trkači i rekreativci sutra će imati priliku pridružiti se polaznicima programa besplatno nordijsko hodanje i jaskanskim trkačima na nekoliko zajedničkih treninga trčanja, hodanja i korektivne gimnastike, te na takav način promovirati sport i tjelesnu aktivnost.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, pri čemu zemlje sudionice organiziraju aktivnosti i događaje na nacionalnoj razini. Službeno otvorenje Europskog tjedna sporta u Republici Hrvatskoj održalo se 23. rujna kroz organizaciju utrke građana #BEACTIVE i manifestaciju sportsko-edukativnog karaktera na prostoru Europskog trga u Zagrebu, a samo obilježavanje traje sve do 30. rujna.

Obilježavanje Tjedna sporta namijenjeno je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost, te ima za cilj sve potaknuti na sudjelovanje u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanju svijesti o njihovim brojnim dobrobitima.

Podijeli