Novosti Sport Događanja

Jaskanski učenici pokupili zlata u atletici

09.05.2018. / Redakcija

Jaskanski učenici osnovne škole Ljubo Babić natjecali su se na županijskom natjecanju osnovnih škola Zagrebačke županije u atletici. Natjecanje se održalo na atletskom stadionu Mladosti u Zagrebu gdje se natjecalo jako puno škola te je i konkurencija bila velika, ali jaskanskim učenicima konkurencija nije predstavljala prijetnju, te su i ove godine pokupili zlatne medalje.

Najbolji rezultat ostvarila je muška ekipa petih i šestih razreda osvojivši ekipno prvo mjesto i time se plasirala na državno natjecanje koje će se početkom lipnja održati u Vinkovcima.



Učenici iz prvoplasirane ekipe koji su osvojili pojedinačne medalje su: Marko Bradvić koji je osvojio zlato trčeći na 600 metara, Domagoj Brakus natjecao se u više disciplina pa je osvojio zlato s skok u dalj, a broncu je osvojio u štafeti 4x100 metara.



Lukas Magđinski natjecao se u više disciplina srebro je osvojio u trčanju na 100 metara, a na štafeti 4x100 metara broncu. Ivan Mihalić skokom u vis osvojio je srebro, dok su na štafeti 4x100 metara Josip Obradović i Eugen Ciban osvojili broncu.

U kategoriji djevojčica petog i šestog razreda atletičarke OŠ Ljubo Babić osvojile su ekipno drugo mjesto.

Pojedinačne medalje skokom u vis i štafetom 4x100 metara Luana Šeperić osvojila je srebro, Ema Fratrić osvojila je srebro u trčanju na 200 metara i u štafeti 4x100 metara.

U bacanju medicinke natjecala se Nikolina Turkalj koja je osvojila broncu. Eva Budinšćak i Magdalena Pavlečić osvojile su srebro u štafeti 4x100 metara.



U kategoriji djevojčica sedmog i osmog razred, učenice OŠ Ljubo Babić osvojile su četvrto mjesto, a pojedinačno najbolje su bile skokom u vis, Gloria Markušić osvojivši drugo mjesto, u bacanju kugle drugo mjesto pripalo je Jeleni Martinković a Petra Kovačić pripalo je treće mjesto skokom u dalj.

Ekipa učenika sedmog i osmog razreda osvojila je šesto mjesto, a najbolji pojedinci bili su Jan Jalšovec koji je osvojio zlato skokom u vis i Leon Vučina koji je bio treći u trčanju na 300 metara.

Voditeljica muških ekipa bila je prof. Ines Bohaček, a voditeljica ženskih ekipa prof. Ines Jerčinović.

(Foto: Osnovna škola Ljubo Babić)

Podijeli