°C 4

Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo

23.05.2017.

majai

U organizaciji Motocross kluba Jaska i Autokluba Jastrebarsko proteklog se vikenda na Mladini održalo Europsko prvenstvo u motocrossu te Nagrada Hrvatske – Cro MX 2017. Osim sedamdesetak natjecatelja prvenstvo je okupilo i brojne gledatelje zaljubljenike u taj vrlo atraktivan sport.

Jedna od najljepših motocross staza u Europi, ako ne i na svijetu, svakako je staza na Mladini kraj Jastrebarskog. Ondje se proteklog vikenda okupio velik broj entuzijasta i ljubitelja motocrossa. Europsko prvenstvo po 15. je puta organizirao Motocross klub Jaska u suorganizaciji s Autoklubom Jastrebarsko.

-Poduzeli smo sve da uspijemo u organizaciji utrke i vjerujem da će nas i vrijeme malo poslužiti. Kod kvalifikacija i na treninzima je bilo manjih problema zbog vremenskih neprilika, ali motoristi su to naučeni – rekao nam je predsjednik Motocross kluba Jaska Mladen Ćop.

Oko 70 vozača iz sedam različitih zemalja nastupilo je ukupno u tri kategorije: 65 kubika i 85 kubika, te otvorenoj kategoriji. Svojim vožnjama omogućili su gledateljima da uživaju u vrlo atraktivnim prizorima na mladinskoj stazi.


- Ovdje imamo vozače iz Češke, Slovačke, Rumunjske, Slovenija, Moldavije, Hrvatske koji su tradicionalni gosti kod nas i odlaze na sve takve priredbe diljem Europe. To su veliki entuzijasti koji trkama osvajaju bodove, interes im je da dođu ovdje i uvijek imaju riječi pohvale za ovu stazu – dodao je Ćop.


Motocross prvenstvo održano je pod počasnim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Pokroviteljstvom Zagrebačke županije. Organizatori su bili vrlo zadovoljni, no ističu uvijek prisutne financijske probleme zbog kojih su u nemogućnosti organizirati neka veća prvenstva.


-Organizirali smo prijašnjih godina i svjetska prvenstva, sad više nismo u mogućnosti da to organiziramo jer mi uz Grad i Županiju nismo u stanju to isfinancirati. Pa smo se orijentirali na europska prvenstva i sad je ovo 15. prvenstvo na našoj stazi. Vjerujem da svi vozači koji su tu bili da su zadovoljni i želim im mnogo uspjeha – kazao je Ćop zahvalivši i sponzorima koji ih uvijek vjerno podržavaju.

Galerija slika

Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo Još jedno atraktivno Motocross prvenstvo