Novosti Sport Događanja

Josipu Glasnoviću još jedno priznanje

21.12.2016. / Igor

Prigodnom proslavom Velikog dana hrvatskog sporta, Hrvatski olimpijski odbor proglasio je i najuspješnije sportaše u 2016. godini te dodijelio najveću nagradu za životno djelo u sportu, Nagradu Matija Ljubek, nagradu za fair play i posebno priznanje za osobit doprinos promociji sporta i olimpizma. Svečanost Velikog dana HOO-a uveličao je i premijer Andrej Plenković, ministar financija Zdravko Marić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić te posebni izaslanik Predsjednice Tomislav Madžar koji je iskoristio prigodu da uruči najviša državna odlikovanja sportašima i trenerima.

Među najboljima od najboljih svoje mjesto po prvi je puta pronašao i Josip Glanović koji je proglašen najboljim sportašem Hrvatske, što mu je drugo takvo priznanje u vrlo kratkom vremenu, jer nagradu za najboljeg primio je i od Grada Zagreba, a malo je nedostajalo da najbolji bude i u izboru Sportskih novosti gdje je najboljim sportašem proglašen srebrni veslač, Damir Martin.

-Moram priznati da još nisam potpuno svjestan da sam olimpijski pobjednik, kad doma pogledam tu zlatnu medalju još ne mogu vjerovati. Naslov olimpijskog pobjednika nosi sa sobom i puno odgovornosti. Sada nama strijecima predstoji novi olimpijski ciklus, imamo svjetska i europska prvenstva gdje prvo treba osvojiti kvotu za Tokiju- kazao je Glasnović koji je nedavno po drugi puta postao ocem.

Podijeli