Novosti Sport Događanja

Judaš Mateo Krot brončani na Prvenstvu Hrvatske

26.04.2018. / Redakcija

Mladi pisarovinski judaš Mateo Krot osvojio je brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske u judu za uzraste U12 i U14. Natjecanje se održalo u Zagrebu u dvorani Sutinska Vrela, a sudjelovalo je 430 judaša i judašica iz 56 klubova diljem Hrvatske.

 Za Judo Klub Pisarovina nastupili su dječaci Mateo Krot, David Pavletić i Jan Rajšela.

Mateo Krot ostvario je najbolji rezultat za svoj klub, te je osvojio broncu u kategoriji dječaka U14. Mateo je inače prošlogodišnji prvak u kategoriji do 30 kilograma, te se od njega i ovoga puta očekivalo zlato, ali konkurencija je bila vrlo jaka.

-S obzirom na uvjete u kojima radimo, te na minimalna ulaganja (u ovaj nažalost kod nas u Pisarovini još uvijek jako zapostavljeni sport ) ovaj rezultat je izuzetno dobar- kazao je trener Judo Kluba Pisarovina.

David Pavletić prošlogodišnji je osvajač trećeg mjesta u kategoriji -34 kilograma, ove godine se natjecao u kategoriji -38 kilograma . Jaka konkurencija i težak ždrijeb dovela ga je sedmog mjesta.

Jan Rajšel osvojio je nažalost „samo“sedmo mjesto u kategoriji -46 kilograma. Tri pobjede, dva poraza, korak do medalje, ali nije imao sreće.

(Foto: Općina Pisarovina)

Podijeli