Novosti Sport Događanja

Luka Vučinić priprema se za Olimpijske igre mladih

09.04.2018. / Redakcija

Karate klub Jasterb po prvi puta na Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu 2018 ima priliku poslati mladog karataša Luku Vučinića. Naime Luka se priprema s juniorskom selekcijom Hrvatske za plasman na ovogodišnje Olimpijske igre mladih.

Ovo je premijera karatea na jednom tako velikom i važnom natjecanju na kojem bi Jaska mogla imati svog predstavnika. Prvi od uvjeta je da su natjecatelji rođeni u terminu od 1. siječnja 2001. do 29. lipnja 2002 godine, a taj uvjet Luka ispunjava.

 


U svibnju se u Rijeci održava izborni turnir HKS-a. Ako Luka bude prvi u Rijeci ostvarit će pravo nastupa za odlučujuće turnire u Umagu koji će se održati 29. i 30. lipnja. Tamo se očekuje nastup predstavnika iznimno velikog broja država, koji će se boriti za nastup na OI mladih. Ako Luka bude finalist turnira prvog dana (29.6.) ili finalist turnira drugoga dana (30.6.), izborit će plasman na OI.

Ukupno s turnira u Umagu pravo nastupa na OI mladih ostvarit će četiri natjecatelja, a koja moraju biti iz različitih država.

-Podržimo svi skupa Luku na ovom iznimno važnom i zahtjevnom sportskom cilju jer je Luka svojim dosadašnjim rezultatima i ponašanjem to zaslužio.Samo ostvarenje prava da netko iz našeg kluba i naše sportske zajednice sudjeluje u ovom olimpijskom ciklusu za mlade zaslužuje izuzetnu pozornost i podršku, a osobito zato što je Luka prvi iz naše ŠZGJ kome se ukazala ovakva prilika- poručili su iz Karate kluba Jastreb.

(Foto: Karate klub Jastreb)

Galerija slika

Luka Vučinić priprema se za Olimpijske igre mladih Luka Vučinić priprema se za Olimpijske igre mladih Luka Vučinić priprema se za Olimpijske igre mladih

Podijeli