Novosti Sport Događanja

Mladi obilježili Hrvatski olimpijski dan

11.09.2017. / Igor

U prostorima dječjeg vrtića danas je obilježen Hrvatski olimpijski dan suradnjom Sportske zajednice Grada Jastrebarskog, Karate kluba Jastreb i dječjeg vrtića Radost.

Nakon kratkog uvoda i objašnjenja što slavimo i zašto se na taj dan nosi bijela majica, djeca su imala prilike vidjeti i neke osnovne elemente karate sporta. Nakon demonstracije, svi su aktivno sudjelovali u vježbanju kroz poligone i tehnike koji su pripremili i demonstrirali članovi karate kluba Jastreb. Kasnije su tradicionalno svima podijeljene bijele majice kao znak mira koje se dijele svake godine na ovaj dan.

Hrvatski olimpijski dan posvećen je datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, kojim se ove godine slavi 25. godišnjica njegova utemeljenja. Hrvatski olimpijski dan danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Galerija slika

Mladi obilježili Hrvatski olimpijski dan Mladi obilježili Hrvatski olimpijski dan Mladi obilježili Hrvatski olimpijski dan Mladi obilježili Hrvatski olimpijski dan

Podijeli