Novosti Sport Događanja

Na orijentacijskom trčanju najbolji Zdenko Horjan

19.09.2018. / Redakcija

Jaskanski OK Jelen i samoborski OK Japetić zajedničkim snagama organizirali su, po drugu godinu za redom, natjecanje u orijentacijskom trčanju na našem Japetiću.  Natjecanje JaSam O-Summer Cup raste i bilježi sve veći broj inozemnih natjecatelja, ove godine čak i s drugog kontinenta. Nastupilo je ukupno 339 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, Španjolske, Slovačke, Švedske i dalekog SAD-a.

U subotu se uz klasično orijentacijsko natjecanje održalo i Prvenstvo Hrvatske u preciznoj orijentaciji, a koje se bodovalo za zajednički kup Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovenije. Ukupno 32 natjecatelja odmjerilo je snage u preciznoj orijentaciji, a među njima se našla i sama elita svjetske precizne orijentacije.

Pobjedu je odnio Zdenko Horjan iz OK Vihor, svjetski viceprvak iz 2008., ispred aktualnog svjetskog prvaka Jana Furucza iz Slovačke i Ive Lovrec iz OK Vihor, četvrte sa svjetskog prvenstva 2016. godine.

Natjecanje je sufinancirano sredstvima Zagrebačke Županije, a potpomognuto je i od strane Športske zajednice grada Jastrebarsko.



(Foto: OK Jelen)

Galerija slika

Na orijentacijskom trčanju najbolji Zdenko Horjan Na orijentacijskom trčanju najbolji Zdenko Horjan Na orijentacijskom trčanju najbolji Zdenko Horjan

Podijeli