°C 5

Nika Markulin državna prvakinja

23.04.2018.

Maja Ivčić

Jaskanska judašica Nika Markulin osvojila je naslov državne prvakinje na Prvenstvu Hrvatske za juniore U21 i djecu U14 koje se u subotu održalo u Zagrebu.

Nakon tri pobijeđene borbe Nika je došla do finala. Probila je led s prvom borbom protiv aktualne prvakinje, a u finalima je pobijedila protivnicu iz Splita i tako osvojila svoju prvu zlatnu državnu medalju. Veselje je bilo još i veće jer je na dan natjecanja Niki bio rođendan pa joj je ovo bio i najljepši poklon koji si je mogla pokloniti.-Nika je protekli tjedan bila bolesna i oslabila je pa i smršavila 3,5 kg, ali to ju nije spriječilo da nastupi-istaknuli su iz Judo kluba Jaska što pokazuje izuzetnu volju i spremnost mlade jaskanske sportašice.

Osim Nike na Prvenstvu su nastupili i drugi jaskanski judaši. Karlo Krajačić i Josip Matko nastupili su kao juniori, ali usprkos sjajnim borbama nisu se uspjeli plasirati dalje.

Galerija slika

Nika Markulin državna prvakinja Nika Markulin državna prvakinja Nika Markulin državna prvakinja Nika Markulin državna prvakinja Nika Markulin državna prvakinja