Novosti Sport Događanja

NK Jaska slavila protiv Novaka

29.10.2018. / Redakcija

Nogometaši Jaske ostvarili su u 12. kolu Prve županijske nogometne lige vrijednu pobjedu u gostima. Iako bez devetorice prvotimaca Jastrebovi su svetonedeljskom gradskom naselju Novakima slavili sa 4:2 (1:2).

Po riječima trenera Jaske Damira Katovčića sve do 35. minute išlo je još kako tako, a zatim su se u obrani Jastrebova u dvije minute dogodila dva uzastopna neshvatljiva nesporazuma i domaćini su poveli s 2:0. Tada je isključen i Jaskin „all-rounder“ Luka Lukić pa se Jastrebovima s igračem manje i minusom od dva gola crno pisalo. U tom trenutku Jaskin strateg Damir Katovčić, prebacuje u vrh napada svojeg najboljeg obrambenog igrača, stasitog stopera Ivana Borkovića koji ubrzo, u 41. minuti, smanjuje na 2:1. Nakon trenerove „jezikove juhe“ u svlačionici, Jastrebovi su u drugom dijelu, s tri isturena napadača i s igračem manje, zaigrali uraganski.

-Ivan Borkovic odigrao je utakmicu za čistu desetku. Jurišao je, probijao, skakao, driblao, pucao, proigravao, asistirao, bodrio, ginuo-kazao je trener Katovčić.

„Sisački jablan“ prinudio je u 75. minuti vratara Novaka na prekršaj u kaznenom prostoru koji je urodio crvenim kartonom i jedanaestercem. Ivan je sam izveo najstrožu kaznu i izjednačio rezultat na 2:2. Srčani „pavlovčanski zet“ povukao je za sobom i mlade „Jastrebove“ pa je u 83. minuti daroviti mladi centarfor Gabriel Koluder, doveo modrobijelu momčad u vodstvo od 3:2. Četvrti pogodak za Jasku postigao je u 90. minuti rafinirani „Jastreb iz Šenoine ulice“ Tomislav Nad.

U nedjelju, 4. studenoga Jastrebovi na svojoj Centrali u 13. kolu dočekuju uvijek čvrsti zagorski sastav Mladosti iz Kraja Donjeg (općina Marija Gorica), a osvajanjem nova tri boda još bi više učvrstili željeni priključak vodećim momčadima na prvenstvenoj ljestvici. Utakmica počinje u 10 sati.

Od ostalih predstavnika Nogometnog središta Jastrebarsko najbolji rezultat ostvarila je klinčaselska Mladost koja je na svojem igralištu savladala Slogu iz Orešja sa 4:3. Pisarovinska Jamnica poražena je u Rakitju (2:3), a okićki Dinamo u Pušći (0:3).

Ljestvicu predvodi Rakov Potok kojeg slijedi Mladost (L) te Sava (D), a NK Jaska je trenutno na 8. mjestu.

(NK JASKA)

Podijeli