°C 25

NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa

11.06.2018.

Maja Ivčić

Nogometni klub Vinogradar proteklog je vikenda organizirao prvi Turnir prstića i limača koji je na nogometnom igralištu kod Vojarne okupio dvadeset momčadi s područja Zagreba i Zagrebačke županije.

Jastrebarsko je tako bilo domaćinom mladim nogometašima i nogometašicama koji su ovog vikenda u naš grad došli igrati, pokazati svoje sportsko umijeće, ali se i družiti na svježem zraku uz rekreaciju. U subotu su na teren istrčale ekipe limača, dok su u nedjelju zaigrali prstići. Od momčadi koje su se pridružile domaćinu NK Vinogradaru, najpoznatiji je bio zagrebački Dinamo, a potom momčadi iz susjedstva i zagrebačkog područja.

Organizatori iz NK Vinogradara zadovoljni su ovom prvom godinom turnira, a želja im je da on u Jaski postane tradicija te da kroz godine privuče još više momčadi.

-Naša je želja da turnir postane tradicija s još više natjecateljskih momčadi. Planiramo i za druge uzraste i kategorije organizirati turnir čime želimo poslati poruku mladima i djeci da se pridruže NK Vinogradaru, da se uključe u šport, u nogomet, prema svojim mogućnostima, kako bismo okupili što više djece i roditelja oko samog kluba jer na njima želimo graditi budućnost – istaknuo je predsjednik NK Vinogradara Miljenko Pavlaković zahvalivši posebice roditeljima na pomoći u organizaciji ovog turnira.Njegova poanta, osim samog sporta i rekreacije, jest i kvalitetno druženje ove djece.

-Djeci je do toga da osvoje medalje, pehare priznanja, ali upravo je još veća poruka da se ta djeca u najmlađim kategorijama danas druže. Treba naglasiti da u tim uzrastima nisu samo dječaci, nego u nekim ekipama igraju i djevojčice što je vrlo pozitivno. Djeca se druže, upoznaju i stvaraju nova prijateljstva – dodao je Pavlaković.Ovime NK Vinogradar pokazuje kako mu je jedan od glavnih ciljeva ulagati u mladost, u jaskansku djecu i pružiti im uvjete za bavljenje sportom kakve i zaslužuju, kako bi se među njima, danas sutra, izdvojili vrsni nogometaši.

-To i je naš glavni cilj. Uz našu prvu momčad koja je reprezentant cijelog kluba i lokomotiva svih kategorija, ali ulaganje u djecu je primarno. Mi želimo, i u budućnosti, i danas da stvorimo vlastite igrače koji će danas-sutra igrati za NK Vinogradar. Baziramo se na to da što više to budu naši lokali dečki-kazao je predsjednik kluba.Djeca, među kojima se svakako krije ne samo jedan, nego više budućih nogometnih zvijezda, uživala su na travnjaku kod Vojarne tijekom cijelog vikenda pokazavši svoje sportsko umijeće i natjecateljski duh. U svemu tome vjerno ih je pratio kadetski sastav Svetojanskih mažoretkinja s kojima NK Vinogradar njeguje suradnju, kao što to nastoji i s ostalim udrugama s područja grada.

Mladim nogometašima ovaj je turnir bio uvertira i priprema za Međunarodni koji ih čeka već idućeg vikenda – 16. lipnja, a koji će u Jastrebarskom okupiti preko 120 momčadi limača i prstića.

Galerija slika

NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa