Novosti Sport Događanja

Nogometno središte Jastrebarsko slavi 40-ti rođendan

06.12.2016. / Igor

Nogometno središte Jastrebarsko najstarije je nogometno središte na području Zagrebačke županije. Osnovano je sada već davne 1976. godine te ove godine obilježava četrdeset godina postojanja. Svečana proslava tako velikog jubileja održat će se u četvrtak 15. prosinca u Sali Rubin s početkom u 18 sati kada će se prisutni još jedno moći upoznati s poviješću nogometne igre na širem jaskanskom području.

-Što se tiče uspjeha posljednje dvije-tri godine su te u kojima smo postigli zaista sjajne rezultate. U tom razdoblju imali smo puno prvaka, no najveći uspjeh i dobitak svih nas je opstanak klubova koji usprkos ovoj velikoj krizi i dalje egzistiraju. Što se tiče budućnosti moramo se okrenuti prema mladima i još kvalitetnijem radu- kaže nam predsjednik Nogometnog središta Jastrebarsko, Miljenko Pavlaković.

Nogometno središte danas pod svojom kapom okuplja 26 članica, 18 nogometnih i 8 malonogometnih klubova. Svima njima kao i najzaslužnijim pojedincima te institucijama s kojima Središte surađuje uručit će se priznanja i zahvalnice.

Gledajući malo u povijest najveći trag u jaskanskom nogometu ostavili su otac i sin Bradvić, Marijan i Mislav, a uz njih tu su još i Damir Katovčić, Franjo Šeperić, Anđelko Vlašić i mnogi drugi koji su zadužili nogometnu loptu na ovom kraju.

-Mnoge osobe postale su one istinske legende kao igrači, a kasnije kao treneri ili dužnosnici koji su itekako doprinjeli razvoju nogometa. Neki od njih su; Stjepan Smolčić, Branko Dužić, Zdenko Vuković- Cena, Bernard Hugl, dok je danas istinska legenda svakako Ivan Rubinić koji je obilježio ovo posljednje razdoblje. Ima tu još cijeli niz takvih osoba koje su sebe dale u taj rad, kao i nogometaša koji su ostavili veliki obol- pripovjeda predsjednik Pavlaković.

Svih njih Nogometno središte Jastrebarsko prisjetit će se još jednom sljedećeg četvrtka na prigodnoj proslavi.

Podijeli