°C 12

Od Jaske do Japetića: Oživili stazu iz centra grada

09.10.2017.

majai

Pedesetak sudionika sudjelovalo je na ovogodišnjem Planinarsko pješačkom pohodu na Japetić, koji je organiziralo Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme.

Pohod je to koji ima za cilj povezivanja i oživljavanja staze koja vodi iz centra grada Jastrebarskog do vrha kod doma na Japetiću. Sudionici su se kretali iz Perivoja parka Erdödy, pa kroz šumu Gović preko Gornje Reke i Kupeč Dola na uspon do Planinarskog doma na Japetiću, uz nekoliko okrjepnih stanica među kojima je bilo Vinsko gospodarstvo Šoškić koje je promoviralo i organiziralo degustaciju svojega mladog ovogodišnjeg vina.

Na vrhu kod Planinarskog doma na Žitnici Gradsko društvo Crvenog križa je svim zainteresiranima mjerilo srčani tlak i šećer u krvi.

Tradicionalan pohod protekao je u veseloj atmosferi i vrlo dobroj organizaciji, a njime je promoviran projekt „Aktivan život - aktivna zajednica“ čiji je  cilj uključiti što više građana u različite organizirane sportsko-rekreacijske aktivnosti, radi očuvanja njihova zdravlja i poboljšanja tjelesnog i zdravstvenog statusa.

Uskoro kreće i sljedeća aktivnost koja je također dio ovog hvalevrijednog projekta, a to je tradicionalni Noćni uspon na Japetić povodom Noći vještica 31. listopada, na kojem se očekuje veliki broj sudionika.

Galerija slika

Od Jaske do Japetića: Oživili stazu iz centra grada Od Jaske do Japetića: Oživili stazu iz centra grada Od Jaske do Japetića: Oživili stazu iz centra grada Od Jaske do Japetića: Oživili stazu iz centra grada