Novosti Sport Događanja

Održan Plenum klubova Jedisntvene županijske lige

09.07.2017. / Igor

Najvažnija vijest jučerašnjeg Plenuma klubova Jedinstvene županijske lige je podatak kako je Nogometni klub Lukavec uspio sačuvati ligaški status. Do tog je obrata došlo odlaskom Naftaš Ivanića u stečaj. Slijedom toga klub iz Ivanić- Grada je izbrisan iz registra udruga, a shodno tome izbačen je i iz svih natjecanja pod okriljem Nogometnog saveza zagrebačke županije. 

Pred klubom iz Ivanića tako je novi početak iz Druge županijske lige. Ne kaže se stoga bez razloga dok jednom ne smrkne, drugom ne osvane. U ovom slučaju profitirao je Lukavec koji se uspio spasiti, čime je iz lige ispao jedino Mraclin koji je preselio u Prvu županijsku ligu, dok je Croatia (H) osvajanjem naslova prešla u 4. NL središte Zagreb. Novacima u najelitnijem nogometnom rangu Zagrebačke županije postali su Rugvica i Dinamo (J).

-Sva izvješća koja ste primili korektna su i mislim da na njih nema nikakvih primjedbi. Suradnja je bila odlična i vjerujem da će tako biti i dalje- rekao je povjerenik lige Željko Mihalj.

Početak prvenstva je posljednjeg vikenda u kolovozu (26./27. kolovoz), a čast da otvore ovogodišnje prvenstvo pripala je momčadima Lomnice i Rugvice koje se sastaju dan ranije, u petak 25. kolovoza od 18 sati. U ostalim susretima prvog kola igraju; Rakovec-Lukavec, Strmec-TOP, Vatrogasac-Sutla, Dinamo (J)-Jamnica, Kupinec-Bistra, Gorica-Laduč i Klas-Sloga. 

Kad su u pitanju jaskanski klubovi, Jamnica i Kupinec njihov međusobni susret na rasporedu je već u drugom kolu u Pisarovini. 

 

Podijeli