Novosti Sport Događanja

Prvi domaći poraz Vinogradara u sezoni

19.03.2018. / Redakcija

Nakon uvodne pobjede na otvaranju proljetnog dijela prvenstva kod Dugog Sela, Vinogradar je u prvom domaćem nastupu upisao i prvi domaći poraz u sezoni. Kobnom se pokazala momčad HAŠK-a predvođena iskusnim Ilijom Lončarevićem i Stipom Brnasom na klupi, a na terenu dvojicom bivših „zelenih“ Milošem i Ristovskim, te slavila 3:2.

Igralište u sklopu jaskanske vojarne pohodilo je 100-tinjak gledatelja koji su prvi pogodak vidjeli već nakon nepune minute kada je za goste pogodio Novokmet. Hladno vrijeme i jak vjetar dodatno su otežali razvijanje tečne pas igre što je odgovaralo čvrstim i discipliniranim gostima koji su strpljivo odbijali sve napade i čekali svoje prilike iz kontri. Jedna takva prilika im se ukazala u 30. minuti kada Mraković lukavo krade loptu te izbija sam na Bašića i povećava vodstvo gostiju. Glavni sudac Veggian je stvorio izrazito nervoznu atmosferu te je u prvom dijelu isključio trenera Gomerca i kapetana Povrženića. Unatoč igraču manje, Vinogradar nakon izmjena u poluvremenu kreće napadački u želji sa smanjenjem, no bez pravih prigoda. Kako to i uvijek biva kazna stiže na drugoj strani u 74. minuti kada HAŠK-ovci pogotkom Krajačića bježe na „neuhvatljivih“ 0:3, rezultat koji je s obzirom na rezultate Vinogradara zaista raritetan i nesvakidašnji.

Nakon gužve u kaznenom prostoru HAŠK-a neuvjerljivi sudac pokazuje na bijelu točku, a precizan je najbolji strijelac lige Prijić te smanjuje na 1:3. Već minutu kasnije prvi topnik lige fantastično reagira na rubu šesnaesterca i loptu šalje neobranjivo iza leđa gostujućeg vratara. „Zeleni“ su jurnuli po izjednačenje, ali više nije bilo vremena tako da su gosti kojima je svaki bod važan u borbi za opstanak proslavili veliku i senzacionalnu pobjedu.

Vinogradar je, unatoč porazu, i dalje vodeća momčad trećeligaške karavane s 3 boda prednosti ispred prvog pratitelja Opatije. Zelenima slijedi gostovanje u Vrapču, iduće subote, koje će osim isključenih trenera Gomerca i kapetana Povrženića, propustiti i Prijić, Ribić i Mislimi zbog trećeg žutog kartona. (lc)

Podijeli