Novosti Sport Događanja

RK Jamnica organizira humanitarni turnir za Lucasa

20.09.2017. / majai

U nedjelju 24. rujna, u školskoj sportskoj dvorani u Pisarovini rukometni klub Jamnica priređuje humanitarni turnir u mini rukometu pod nazivom "RK JAMNICA ZA LUCASA".

Sav prihod od turnira namijenjen je za pomoć u rehabilitaciji 7-godišnjeg Lucasa Čačkovića.

Lucas je rođen kao zdravo dijete, no nakon godine i pol dana morao je operirati vratnu kralješnicu. Nakon operacije ostao je gotovo nepokretan. Od tada se neprestano bori kako bi jednog dana samostalno hodao. Lucasu pomažu terapije koje pohađa u privatnoj poliklinici, a one tjedno stoje 7 500 kuna. Za napredak je potrebno minimalno 12 tjedana vježbi.

Pridružite se humanitarnom turniru i pomognite skupiti novac za skupocjene terapije.

Na turniru pored muških i ženskih ekipa iz Hrvatske sudjeluju i ekipe rukometnog kluba SC Ferlach iz Austrije pa tako ovaj turnir poprima i predznak međunarodnog turnira.

Ovoj humanitarnoj akciji odazvali su se i RK Moslavac iz Popovače, RŠ Vučići iz Zagreba, RK Rudar iz Ruda, RK Maksimir Pastela iz Zagreba, RK Čazma, ŽRK Kaštelir, ŽRK Laurus iz Velike Ludine, RK Ivanić iz Ivanić Grada, ŽRK Bistra, ŽRK Samobor, ŽRK Zelina te ŽRK Rugvica. RK Valpovka iz Valpova, iako u nemogućnosti dolaska na turnir, uključila se uplatom kotizacije u ovu humanitarnu akciju te još jednom potvrdila veliko sportsko srce i prijateljstvo prema Pisarovini.

Turnir započinje u 10,30 sati prvim utakmicama, a u uvodu nedjeljnog sportskog programa možete pogledati već od 9 sati prvenstvenu utakmicu 2.HRL dječaka rođenih 2004 g. i mlađih između RK "Jamnice" i RK "Bedekovčine".

Rukometni klub Jamnica poziva sve zainteresirane da navrate ove nedjelje u sportsku dvoranu i podrže sve sudionike ove velike sportsko-humanitarne akcije!

Podijeli