Novosti Sport Događanja

S najmlađima obilježen Hrvatski olimpijski dan!

10.09.2018. / Redakcija

Hrvatski olimpijski dan obilježen je 10. rujna u prostorima Dječjeg vrtića Radost suradnjom Sportske zajednice Grada Jastrebarskog, Karate kluba Jastreb i dječjeg vrtića.

Nakon kratkog uvoda i objašnjenja što slavimo na taj dan i zašto tada nosimo bijelu majicu, djeca su imala prilike vidjeti neke osnovne elemente karate sporta. Nakon demonstracije, svi su aktivno sudjelovali u vježbanju kroz poligone i tehnike koji su pripremili i demonstrirali članovi karate kluba Jastreb. Kasnije su tradicionalno svima podijeljene bijele majice kao znak mira, a koje se dijele svake godine na ovaj dan. U obilježavanju dana, sudjelovale su starije dječje skupine.

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, koja slavi 27. godišnjicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Galerija slika

S najmlađima obilježen Hrvatski olimpijski dan! S najmlađima obilježen Hrvatski olimpijski dan! S najmlađima obilježen Hrvatski olimpijski dan! S najmlađima obilježen Hrvatski olimpijski dan! S najmlađima obilježen Hrvatski olimpijski dan! S najmlađima obilježen Hrvatski olimpijski dan! S najmlađima obilježen Hrvatski olimpijski dan!

Podijeli