°C 5

Šahisti zaigrali u Jaski: Pobjeda za Svetu Nedelju

27.11.2017.

majai

U organizaciji Šahovskog kluba "Jaska" i Šahovskog saveza Zagrebačke županije u subotu je odigrano 10. ekipno brzopotezno prvenstvo Zagrebačke županije. Prvenstvo je odigrano u Vinskoj kući Jana u Prodin Dolu, a zanimljivo je da je to već deveti put zaredom da je zbog odlične organizacije dodijeljeno upravo Jaski.

Natjecanje na kojem je sudjelovalo najviše do sada, čak 9 županijskih šahovskih klubova s 50-ak igrača, nakon pozdravnih riječi predsjednika jaskanskih šahista i suca turnira Zlatka Lončarića i predsjednika Šahovskog saveza Zagrebačke županije Željka Kiseljaka, otvorio je dogradonačelnik Grada Jastrebarskog, ujedno i predsjednik Športske zajednice Grada Jastrebarskog, Domagoj Šlat.Nakon zanimljivih borbi najuspješnija je bila ekipa Svete Nedelje s 15 osvojenih bodova, drugo mjesto osvojio je Samobor s 12, koliko je osvojila i treća Velika Gorica, dok je četvrti bio PIK Vrbovec s 10 bodova.

Jaska, za koju su nastupili Deriš, Kelečić Dragutin, Jovićević, Korak i Vulje, nije mogla na ovom jakom prvenstvu osvojiti više od 2 boda, pa je tim rezultatom zauzela 8. mjesto. Na završetku natjecanja zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog Stipe Bučar dodijelio je pehare i prigodne poklone najuspješnijim ekipama, nakon čega je nastavljeno druženje šahista u ugodnom ambijentu Vinske kuće Jana. 

Šahisti Jaske zaslužili su pohvale za još jednu kvalitetnu provedbu natjecanja.