°C 14

Školski sport: Tri zlata i tri bronce u atletici

24.05.2017.

majai

Osvojivši tri zlatne medalje u svojim disciplinama učenici Osnovne škole Ljubo Babić, Jakov Ivančić i Lukas Magđinski plasirali su se u samu završnicu atletskog natjecanja Erste plava liga te će nastupiti na poznatom Hanžekovićevom memorijalu.

Sjajne vijesti stižu ponovo iz atletike – kraljice sportova u kojoj uvijek iznova briljiraju jaskanski školarci. Nastupili su proteklog tjedna na natjecanju Erste plava liga, održanom na zagrebačkoj Mladosti te osvojili tri zlatne i tri brončane medalje.


Zlato su osvojili učenik 6. razreda Jakov Ivančić u skoku u vis s preskočenih 139 cm, te učenik 4. razreda Lukas Magđinski u dvije discipline - skoku u dalj s preskočenih 4.09cm i te u trčanju na 60m s vremenom 8.31 sekundi.

Oba učenika postignutim su se rezultatima uspjela plasirati u samu završnicu Erste plave lige te će nastupiti na Hanžekovićevom memorijalu koji će se održati krajem kolovoza.

Izvrsne rezultate postigli su i drugi učenici jaskanske osmoljetke koji su u naš grad donijeli još tri medalje, ovog puta brončanog sjaja. Broncu su osvojili učenik 6. razreda Josip Skorušek u skoku u dalj, učenica 5. razreda Bruna Fabijanić u bacanje kugle te učenik 4. razreda Ante Vidović također u skoku u dalj.

Ponosne mentorice učenika su prof. Ines Bohaček i Ines Jerčinović.