Novosti Sport Događanja

Stolni tenis: Pustaj druga, Ciban i Matešić treći

19.04.2018. / Redakcija

 Najmlađa selekcija Stolnoteniskog kluba Jaska nastupila je na 9. Stolnoteniskom Cupu Stubaki 2018 u Oroslavju gdje ih je troje osiguralo mjesto na pobjedničkom postolju.

Ivona Ciban u kategoriji klinceza osvojila je 3. mjesto kao i Mihael Matešić u kategoriji najmlađih kadeta dok je Victoria Pustaj zauzela 2. mjesto u kategoriji najmlađih kadetkinja.

Najmlađa članica izrazito talentirane nadolazeće generacije kluba Viktorija Oslaković nije se uspjela plasirati i završnicu turnira u kategoriji klinceza, ali je pokazala vidan igrački napredak. Mlade jaskanske stolnoteniske nade u kratkom razdoblju očekuju nastupi na dva vrlo značajna turnira s visokim koeficijentima.

Od 20. do 24. Travnja u Zagrebu će se održati 65. Zagiping Otvoreno međunarodno prvenstvo Zagreba u stolnom tenisu za juniore i kadete s koeficijentom 1,2. U glavnom turniru nastup je osiguralo troje Jaskanaca, te su na taj način izbjegli mukotrpne kvalifikacije.

Victoria Pustaj određena je u kategoriji najmlađih kadetkinja koja broji ukupno 113 natjecateljica za prvu nositeljicu turnira, Andrija Klepić određen je za jedanaestog nositelja u konkurenciji 141 natjecatelja u kategoriji najmlađih kadeta, a među 32 direktno plasirana natjecatelja u glavni turnir nalazi se i Mihael Matešić u kategoriji najmlađih kadeta u konkurenciji 130 natjecatelja.

U ekipnom dijelu natjecanja u konkurenciji 29 ekipa najmlađih kadetkinja Victoria Pustaj i njezina suigračica iz zagrebačkog STK Merix Ana Fotak imaju tu čast da su postavljene u ulogu prvih favoritkinja s obzirom na to da su određene za prve nositeljice turnira.

Za STK Jaska stigla je još jedna dobra vijest, a to je da se među 14 natjecatelja koji su se direktno plasirali na Masters turnir Hrvatskog stolnoteniskog saveza s koeficijentom 1,4 koji će održati u Puli 5. svibnja nalaze se čak tri člana kluba. Victoria Pustaj kao prvoplasirana na Masters ranglisti kategorije najmlađih kadetkinja, Andrija Klepić kao šestoplasirani u kategoriji mlađih kadeta te Mihael Matešić kao dvanaesti u kategoriji najmlađih kadeta.

(Foto: STK Jaska)

 

Galerija slika

Stolni tenis: Pustaj druga, Ciban i Matešić treći Stolni tenis: Pustaj druga, Ciban i Matešić treći

Podijeli