°C 25

Tomislav Kelava novi voditelj Vinogaradarove škole nogometa

12.10.2017.

Igor

Škola nogometa Nogometnog kluba Vinogradar ovog je ljeta dobila novog voditelja, iskusnog Tomislava Kelavu koji bi dosadašnji rad trebao podići na još višu razinu. Svi uvjeti za to su osigurani, zbog čega se ove jeseni krenulo s dodatnim pojačanim radom na svim segmentima.

Želeći podizati klub na svim razinama, počevši od onih najmlađih koji su budućnost svakog kolektiva i u najuspješnijem jaskanskom kolektivu odlučili su upravo na tom segmentu dodatno podići kvalitetu rada. Dosadašnjih 120 polaznika Škole nogometa koji nastupaju za jednu od šest kategorija žele dodatno omasoviti, ali i selekcionirati kako bi na jednom mjestu bila okupljena sva kvaliteta ovog kraja. Vođeni tom mišlju ljetos je Vinogradarova škola nogometa angažirala iskusnog Tomislava Kelavu, koji ima sve preduvjete da se uhvati u koštac s poslom koji se od njega očekuje.

Trenirao je Kelava mlađe kategorije u Jamnici, te prstiće i limače u Zdenčini, a kratko je vrijeme proveo i za kormilom seniorskih momčadi Jamnice i Kupinca tako da je upoznat s onime što ga čeka. Vrijeme koje je do sada proveo na mjestu voditelja iskoristio je za snimanje situacije. 

-Jednostavno trebamo poboljšati rad. Trenutačna garnitura trenera je dobra, a iskreno nadam se da ćemo taj rad s trenerima još poboljšati te da ćemo u dogledno vrijeme postati broj jedan na ovom području što se tiče tih mlađih kategorija. Nije nam cilj dovesti svu djecu, nego jednostavno mi trebamo doći do selekcije kako bi oni najbolji ostajali tu, a ove druge usmjeravali prema drugim sredinama- kaže novi voditelj Škole nogometa NK Vinogradar, Tomislav Kelava koji ujedno trenira i kategoriju mlađih pionira.

Uz njega u trenerskom dijelu još su Bruno Vađina (prstići), Mario Celić (limači), Siniša Idrizi (stariji pioniri i kadet) te Ozren Vulić (juniori).

Ljetni uspjesi

Ljetni mjeseci najavljeni su uspjehom prstića na međunarodnom turniru u Jaski čime je stavljena točka na „i“ jedne uspješne sezone u kojoj su stariji pioniri i juniori osvojili Kup plasiravši se u natjecanje pod okriljem Nogometnog saveza Zagrebačke županije gdje su obje selekcije dogurali do polufinala, te su ih nijanse dijelile od plasmana u finale.

-Upravo nam je generacija starijih pionira najbolja i najnadarenija klupska generacija. Oni dominiraju i u svom prvenstvu gdje imaju sve pobjede u ovom trenutku- priča nam Kelava koji je svjestan kako posla ima dosta.

-Ništa ne ide preko noći, za napredak treba sezona-dvije. Ono što nam je najbitnije je da imamo podršku našeg sponzora DIR-a i njezinog vlasnika Ivana Rubinića, koji maksimalno pomaže kako bi djeca imala sve što im je potrebno za što kvalitetniji razvoj- nastavio je Kelava.

Uvjeti za iskorak postoje

Uvjeta koje pruža Sportski centar Vojarna na kojem se odvijaju svi trenažni procesi, a gdje se nalaze dva terena, te naveliko se „šuška“ i o umjetnoj travi ne bi se posramili niti daleko veći i renomiraniji klubovi. Upravo, na tim sjajnim uvjetima temelji se ova priča za budućnost za koju svi vjeruju kako će biti itekako uspješna i plodonosna.

-Ja se nadam kako ćemo stvoriti i kvalitetne igrače za seniorsku momčad, jer svima nama trenerima cilj je da upravo iz škole dolazi što više igrača u prvu momčad, jer tada će i svi sa strane hvaliti naš rad. Uspijemo li u tome bit će to na obostrano zadovoljstvo- zaključio je Kelava.

Ako i vi želite da vaše dijete bude dijelom te priče slobodno se obratite voditelju Škole nogometa Tomislavu Kelavi (091/629-4031) koji će vam dati sve potrebne informacije i uputiti vas u detaljniji rad Škole.

Tomislav Višević: „Sve ovo urodit će plodom“

Upravo stvaranje uvjeta u Vojarni, ali i poboljšanje infrastrukture u Mladini pokazatelj su ispravnosti klupske politike koja stvaranjem uvjeta želi djeci omogućiti što bolje uvjete za daljnji rad i razvoj. U tom smjeru krenulo se i angažiranjem iskusnog Tomislava Kelava, koji će biti zadužen za stručni rad.

-Nadam se još boljem i jačem angažmanu svih trenera, te da će to kroz određeno vrijeme uroditi plodom kako bismo započeli raditi na kvaliteti, a ne samo na kvantiteti. Trenutno sam zadovoljan svime, no očekujem kako će ostali treneri usko surađivati s voditeljem, kako bismo danas-sutra stvorili što više igrača za prvu momčad- kaže predsjednik Škole nogometa NK Vinogradar, Tomislav Višević.