Novosti Sport Događanja

Učenici OŠ Ljubo Babić obilježili HOD, dvorana dobila i semafor

11.09.2019. / Redakcija

Hrvatski olimpijski dan obilježen je 10. rujna u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljubo Babić zajedničkom suradnjom Sportske zajednice Grada Jastrebarskog i Rukometnog kluba Jaska. 

Tako je više od 250 učenika 1. – 4. razreda u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni sudjelovalo na prezentaciji rukometnog treninga. Kroz četiri radne stanice učenici su odgledali prezentaciju o rukometu, te aktivno sudjelovali u vježbanju što su za njih pripremili i vodili članovi Rukometnog kluba Jaska.

Osim obilježavanja HOD-a, prezentiran je također i rad novog semafora koji je nabavljen, te sufinanciran od strane Sportske zajednice i Hrvatskog olimpijskog odbora. Nabavkom semafora, od sada će se u sportskoj dvorani Ljubo Babić moći odigravati i službene utakmice svih dvoranskih sportova u sklopu natjecanja klubova i sportskih natjecanja školskih ekipa.

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, koja slavi 28. godišnjicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Na obilježavanju HOD-a, prisustvovao je i glavni tajnik za lokalni sport pri  Hrvatskom olimpijskom odboru, g. Siniša Krajač, te Domagoj Šlat predsjednik Sportske zajednice Grada Jastrebarskog, koji je ujedno i učenicima održao prezentaciju o rukometu.

Ovim putem zahvaljujemo se i OŠ Ljubo Babić na ostvarenoj suradnji koja nam omogućila da s učenicima obilježimo HOD, prezentiramo rukomet i istaknemo važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću. 

Galerija slika

Učenici OŠ Ljubo Babić obilježili HOD, dvorana dobila i semafor Učenici OŠ Ljubo Babić obilježili HOD, dvorana dobila i semafor Učenici OŠ Ljubo Babić obilježili HOD, dvorana dobila i semafor Učenici OŠ Ljubo Babić obilježili HOD, dvorana dobila i semafor Učenici OŠ Ljubo Babić obilježili HOD, dvorana dobila i semafor Učenici OŠ Ljubo Babić obilježili HOD, dvorana dobila i semafor Učenici OŠ Ljubo Babić obilježili HOD, dvorana dobila i semafor Učenici OŠ Ljubo Babić obilježili HOD, dvorana dobila i semafor

Podijeli