Novosti Sport Događanja

Uspješno održan jubilarni Memorijal Darijo Kličković

26.11.2018. / Redakcija

Deseti po redu Memorijalni vatrogasni malonogometni turnir Darijo Kličković protekao je u izuzetno ugodnom sportskom i zabavnom raspoloženju, uz vrhunski nogomet. Zasluga je to vrijednih članova DVD-a Cvetković, ali i svih dobrovoljnih vatrogasaca koji iz godine u godinu svojim sudjelovanjem daju veliki doprinos da ovaj turnir ponosno nosi titulu najboljeg vatrogasnog turnira u gradu Jastrebarskom.

Turnir koji je posvećen tragično preminulom članu DVD-a Cvetković, Dariju Kličkoviću, inače dočasniku i instruktoru Hrvatske vojske kojeg njegovi prijatelji nisu zaboravili, održan je u subotu 24. studenog, a na istom je nastupilo čak 15 ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD Volavje, DVD Petrovina, DVD Domagović, DVD Trstenik, DVD Granešina, DVD Sarvaš, DVD Gornji Desinec, DVD Pavučnjak, DVD Bobovec, DVD Ostrna, DVD Stankovo, DVD Jastrebarsko, DVD Zdihovo, DVD Cvetković), i ekipa SBO Slunj - kolege pokojnog Darija koji se svake godine vrlo rado odazovu.

Nakon izuzetno jakih i kvalitetnih, uzbudljivih i rezultatski neizvjesnih utakmica, u finalu su se susrele ekipe DVD Pavučnjak i ekipa SBO Slunj, gdje su se u samoj završnici bolje snašli momci iz Pavučnjaka i titulu najboljih osvojili rezultatom 2:0. Treće mjesto osvojila je ekipa DVD Bobovec, pobjedom protiv kolega vatrogasaca iz Gornjeg Desinca.

Najboljim strijelcem proglašen je Josip Jurinić, član ekipe DVD-a Zdihovo, a pehar za najboljeg vratara (titula koju na ovom turniru nitko ne može osvojiti), tradicionalno je i ove godine dodijeljena sinovima pokojnog Darija, Matiji i Dominiku. DVD Pavučnjak, kao pobjednik turnira, u vlasništvo je na godinu dana dobilo i prijelazni pehar. Ekipa SBO Slunj, kao i svaki puta do sada kad su osvojili jedno do prva tri mjesta, osvojenu vatrogasnu opremu su darovali, ovoga puta ekipi DVD Sarvaš koja je na turnir doputovala čak iz Osijeka.

Turnir koji se održao pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zvonimira Novosela pratilo je oko 300 gledatelja, a svih 40 utakmica proteklo je u izuzetnom ugodnom i "fair play" ozračju što je, uz poticanje mladih za uključivanjem u rad DVD-a u naselju u kojem žive, glavni cilj ovog turnira. Priredbu su svojim prisustvom uveličale i Svetojanske mažoretkinje, a podršku je svojim dolaskom dao zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar koji je uz organizatore najboljima uručio nagrade.

Članovi DVD-a Cvetković i Darijevi kolege iz SBO Slunj, također su položili cvijeće te zapalili svijeće na grobu Darija Kličkovića, a prije dodjele nagrade najboljima, održana je i minuta šutnje u Njegovu čast.

Predsjednik DVD-a Cvetković, Mladen Boričević, uz riječi zahvale Gradu Jastrebarskom i svima koji na bilo koji način pomažu u realiziranju ove priredbe pozitivnog vatrogasnog ozračja i sportskog ugođaja, ovom je prilikom najavio 125. obljetnicu Društva, što DVD Cvetković planira proslaviti sljedeću subotu, 1. prosinca 2018. godine.

(izvor/foto: Grad Jastrebarsko)

Podijeli